Početna » GO Crveni Krst obeležila 19 godina postojanja. Za počasnog građanina izabran Bratislav Gašić

GO Crveni Krst obeležila 19 godina postojanja. Za počasnog građanina izabran Bratislav Gašić

0
Gradska opština Crveni Krst, svečanom sednicom i dodelom povelja i priznanja, obeležila je danas 19 godina postojanja i rada. Prema rečima predsednika prof. dr Miroslava Milutinovića prioritet ove opštine i u narednom periodu biće komunalna infrastruktura, ali i da se svim stanovnicima obezbedi kanalizacija. On se pohvalio da je do sada, zahvaljujući podršci Grada, završeno 95 odsto prioriteta ove opštine.

„Ja sam siguran da smo za ovih 19 godina taj zadatak izvršili i izvrašavamo. Naši prioriteti Gradske opštine Crveni Krst, koje smo mi postavili  su na prvom mestu izgradnja komunalne infrastrukture, životna sredina i naravno standard naših građana“, rekao je predsednik Crvenog Krsta.

On je dodao da će i nadalje jedan od prioriteta biti mladi, posebno oni koji žive u jednom od 23 sela, koja pripadaju njihovoj opštini, jer im je cilj da oni tamo i ostanu. Pohvalio se i da u tom cilju opština podržava sve kulturne i sportske manifestacije.

Naveo je i da je urađen veliki posao oko snabdevanja sela vodom, a sledeći prioritet je kanalizacija. Takođe, naveo je da je 30 ulica asfaltirano, a preko 50 je urađeno grebanim asfaltom. Ostalo je još 105 ulica da se završi, navodi Milutinović.

Svečanoj sednici su prisustvovali i predstavnici grada, sveštenstva, vojske, policije, rektor Univerziteta, direktori javnih preduzeća, ali i zvanice iz Republike Srpske i Bugarske.

Gradonačelnica Niša se obratila okupljenima sa željom da se ova gradska opština još dugo razvija, jer je veoma važna za Niš. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je takođe navela da veruje da će u nedelju na izborima građani pokazati da su oni postigli dobre rezultate.

Zahvalnice su dobili Naučno-tehnološki park, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, Livnica „Kopeks – Min“, Centar za socijalni rad „Sveti Sava“, Kolo srpskih sestara i predsednik Karate saveza Srbije Marko Tomić.

Posebne zahvalnice su pripale njegovom preosveštenstvu episkopu niškom Arseniju i gradonačelnici Niša Dragani Sotirovskoj.

Za počasnog građanina Opštine Crveni Krst je proglašen Bratislav Gašić, doskorašnji direktor BIA-e, i nekadašnji ministar odbrane i unutrašnjih poslova, ali on nije priustvovao ceremoniji proslave.

U opštini Crveni Krst živi preko 30.000 stanovnika, u 23 sela i četiri gradska naselja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas