Početna » Graditelj violina iz Doboja poklonio violinu niškom Fakultetu umetnosti

Graditelj violina iz Doboja poklonio violinu niškom Fakultetu umetnosti

0

Mirko Vukeljić, graditelj violina koji stvara u ateljeu u Doboju, tokom svoga četrdesetogodišnjeg rada stvorio je veliki broj violina. Jedna od njih će se naći u rukama studenata Fakulteta umetnosti u Nišu, koji su je dobili na poklon od ovog humanog Dobojca.

Dekanica Fakulteta umetnosti, prof. dr Milena Injac istakla je da će ovaj poklon puno značiti sadašnjim studentima, ali i generacijama studenata koje dolaze.

„Poštovani gospodin Vukeljić je namenio ovaj instrument studentima Fakulteta Umetnosti Univerziteta u Nišu. U ime studenata i kolektiva Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, zahvaljujemo se na ovom vrednom poklonu koji će značiti studentima i na kome će generacije studenata moći da napreduju“, kaže Milena Injac.

Instrument je preuzeo prodekan za umetnićko-naučni rad, redovni prof. Jovan Bogosavljević.

Model violine je, A. Stradivari iz 1710. godine (Antonius Stradivarius), navodi se u sertifikatu o autentičnosti, koji je dostavljen uz instrument. Violina je rađena od drveta smrče i javora.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas