Početna » Gradonačelnica Niša zadovoljna rezultom Srpske napredne stranke u Nišu. Opozicija kaže: Ima nade

Gradonačelnica Niša zadovoljna rezultom Srpske napredne stranke u Nišu. Opozicija kaže: Ima nade

0
Gradonačelnica Niša  Dragana Sotirovski rekla je da je zadovoljna rezultatom njene stranke u Nišu, gde su na parlamentarnim izborima osvojili 42%. Najavila je da Niš na proleće očekuju lokalni izbori i da do tada imaju još mnogo da rade. S druge strane, iz opozicije poručuju da pobeda SPN-a u Medijani pokazuje da ima mesta optimizmu pred lokalne izbore u Nišu.

„Podigli smo broj glasača za Srpsku naprednu stranku u gradu što nas posebno raduje, to znači da smo dobro radili od poslednjih izbora, da su sugrađani glasali za odgovornu politiku, za politiku realnog života. Pobedila je Srpska napredna stranka koja ima svoj program, koja zna svoj put i koja vodi Srbiju na pravi put“, istakla je Sotirovski.

Ona je podsetila da će redovni lokalni izbori u Nišu biti održani na proleće.

„Imamo još mnogo toga da uradimo šta smo započeli, i novo da započnemo. Verujem da će sugrađani znati da cene i znati da prepoznaju ljude koji žele da Niš vode uzdignute glave ka boljem i većem budžetu, ka približavanju nekim drugim gradovima, koji su bogatiji. Mi želimo da radimo i gradimo, ali i da se socijalno odgovorno ponašamo“, dodala je Sotirovski.

Gradonačelnica se zahvalila Nišlijama koji su glasali za Srpsku naprednu stranku, ali i za opoziciju, jer kako je istakla, ona je gradonačelnica svih građana.

“Verujem da ćemo na lokalnim izborima takođe pokazati dobre rezultate”, zaključila je Sotirovski.

Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša

Izborne rezultate čestitao je građanima Niša i predsednik Skupštine grada Boban Džunić.

“U Nišu smo poboljšali prosek, odnosno procenat na izborima u odnosu na prethodne. Naravno najveća zasluga jeste na Vladi Republike Srbije, na skupštinskoj i zakonodavnoj republičkoj vlasti i isrped svih predseniku Republike koji je dao svoje ime kao nosilac liste “, rekao je Džunić.

Dragoslav Ćirković, koalicija “Niš moj grad”

Dragoslav Ćirković iz koalicije „Niš, moj grad“ takođe već razmišlja o lokalnim izborima, i navodi da je optimističan i pored toga što je u Nišu potpuni medijski mrak.

On je naveo da je potpuno pogrešno što se za prenose Skupštine odvaja čak 80 miliona, a opozicija nema prilike da gostuje na lokalnim televizija i da sučeli mišljenje sa nekim iz vladajuće stranke, navodi Ćirković. Dodao je da ga raduje dobar rezultat opozicije u opštini Medijana.

„To daje nadu da će lokalni izbori u ovom gradu biti potpuno drugačiji nego izbori na republici i da će u ovom gradu postojati mogućnost da opozicija konačno dobije priliku i pokaže kako i na koji način treba voditi ovaj grad, koji je postao siv i sumoran, bez onoga što se zove industrija… Ako motanje kablova računate u industriju, a ja ne mislim da je to tako. Niš kao treći centar u Srbiji zaslužuje bolje rukovodstvo i više investicija nego što ih ima“, zaključio je Ćirković.

Prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije SNS je u Nišu osvojio 41,21%, a građanska opozicija okupljena na listi Srbija protiv nasilja je dobila od Nišlija 30,92% glasova.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas