Početna » Gradska izborna komisija u Nišu rešavala prigovore: Jednoglasna odluka po devet, ostali odbačeni ili odbijeni većinom glasova

Gradska izborna komisija u Nišu rešavala prigovore: Jednoglasna odluka po devet, ostali odbačeni ili odbijeni većinom glasova

0

Gradska izborna komisija (GIK) Niša održala je sednicu na kojoj su razmatrani prigovori u vezi sa nedavno održanim izborima.

Predsednica GIK-a, Danijela Milićević, saopštila je da je komisija jednoglasno donela odluku po devet prigovora, dok su ostali prigovori odbačeni ili odbijeni većinom glasova članova komisije.

“Rok za odlučivanje po preostalim prigovorima još uvek teče”, rekla je Milićević.

Milićević je najavila da će se sutra održati nova sednica Gradske izborne komisije, nakon koje će biti izdato novo saopštenje za javnost.

Prema podacima koji su do večeras objavljeni na sajtu Republičke izborne komisije, Gradska izborna komisija Niša odbila je 24 od 35 prigovora koji su toj komisiji podneti povodom lokalnih izbora održanih 2. juna.

Na sajtu RIK-a objavljene su odluke GIK Niša o odbijanju pojedinačnih prigovora među kojima su prigovori Grupe građana Dragan Milić, koalicije “Biramo Niš- Đorđe Stanković” kao i liste “Dr Savo Manojlović – Ja sam Niš – kreni promeni”.

Kako se navodi, neki prigovori su odbijeni kao nepotpuni, neosnovani, a neki kao nerazumljivi ili nedozvoljeni.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas