Početna » Gradski karavan ne staje. Najavljuje se završetak asfaltiranja Sarajevske

Gradski karavan ne staje. Najavljuje se završetak asfaltiranja Sarajevske

0

Meštani kažu da su predugo čekali na asfaltiranje i da je ulica dugo stajala raskopana. Danas ih je posetila odlazeća gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa predsednikom GO Crveni krsti i sa svojim saradnicima.

Asfaltiraće se dužina od 280 metara i tim asfaltiranjem Sarajevska će se povezati s ulicom 63. padobranske brigade.

„Ova velika Sarajevska ulica sad će se povezati sa ulicom 63. padobranske brigade i biće jedna evropska ulica, što se tiče asfalta i signalizacije. Siguran da će sugrađani biti zadovoljni. Imamo preko 100 ulica koje treba da asfaltiramo. Od tih 100, imovinski su rešene 54 i u programu su za asfaltiranje“, kaže predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

Gradonačelnica Niša ističe da je četvrtina izgrađenih i obnovljenih puteva urađena upravo u opštini Crveni krst.

„Gledalo smo da ljudima koji žive u opštini Crveni krst zaista izađemo u susret, kao i svim ostalim Nišlijama, koji su kroz prijeme građana insistirali da se reše dugogodišnji problemi sa nerešenom imovinom i asfaltom. Sarajevska je ostala nerešena nekoliko meseci i sad to završavamo. Od naredne nedelje prelazimo u Čajetinsku, tako da su mašine aktivne“, rekla je Sotirovski.

Meštanin ove ulice kaže da su nedavno prebačeni iz šeste u četvrtu poresku zonu, te kaže da i ulica mora da izgleda u skladu s tim.

„Prebacili su nas iz šeste zonu u četvrtu i plaćamo porez duplo, onda bi trebalo da izgleda kao da živimo u četvrtoj zoni. Trebalo da naselje izgleda dobra, da ulica bude asfaltirana i da ova pruga da se sredi. Građani treba da imaju bolji život“, izjavio je Živorad Bačić.

Njegov komšija Dejan Džamailović kaže da je ulica prepuna rupa i da stoji nezavršena godinu dana. Dodaje da će asfaltiranje ulice značiti, ne samo stanovnicima te ulice, već i radnicima aerodroma koji koriste tu ulicu svakodnevno.

Gradonačelnica je istakla da je ponosna što je sve rađeno u dogovoru s građanima, što kroz prijeme građana, što kroz karavane.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas