Početna » Humanitarna predstava niških gimnazijalaca za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju

Humanitarna predstava niških gimnazijalaca za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju

0

Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ odigraće humanitarnu predstavu u Narodnom pozorištu u ponedeljak 17. juna od 20 časova. Novac prikupljen od ulaznica je namenjen projektu „Izgradimo Tulandiju“, kojim se planira izgradnja Centra za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Predstava „Kovačević u Bori“ organizuje se uz pomoć Fondacije „Matija Nikolić“, a u saradnji sa Klubom generala i admirala Srbije podružnica Niš.

Dramska sekcija Gimnazije „Bora Stanković“ odigraće nekoliko scena iz omiljenih dela Dušana Kovačevića. Cena ulaznice za ovu predstavu je 300 dinara.

Predstava „Kovačević u Bori” koju je pripremila dramska sekcija Gimnazije „Bora Stanković” osvrće se na nekoliko poznatih i omiljenih dela Dušana Kovačevića. Igraće se scene iz „Balkanskog špijuna”, „Radovana Trećeg”, „Ko to tamo peva” i „Urnebesne tragedije“.

„Kroz ovu predstavu, talentovani i kreativni učenici podsetiće nas na jedne od najboljih domaćih drama, kroz humor, glumu i pesmu“, ističu organizatori.

Karte se mogu rezervisati porukom (SMS i Viber) na broj 063/415-716 ili kupiti na ulazu male sale Doma vojske, na dan predstave. Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju

Fondacija „Matija Nikolić“ osnovana je 2023. godine u Nišu od strane roditelja dece sa smetnjama u razvoju, sa ciljem da se nijednom detetu ne ponovi sudbina momka (po kome fondacija nosi ime) koga roditelji nisu mogli smestiti ni u jednu kliniku pune dve godine.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas