Početna » Humanitarna trka, cilj osnaživanje žena koje prolaze ili su prošle proces lečenja raka dojke

Humanitarna trka, cilj osnaživanje žena koje prolaze ili su prošle proces lečenja raka dojke

0
Udruženje žena obolelih i lečenih od karcinoma “Budite uz nas” iz Niša, organizovalo je kulturno-sportsku i humanitarnu manifestaciju povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke. 

Na skupu je prisustvovalo oko petstotina ljudi, od tog broja oko 180 trkača, 80 gostiju iz KUD-a Mozaik Niš i dečiji folklor Brestovac, izviđači Lola, humanitarna organizacija Crveni Krst, volonteri, dečiji animatori i šetači koji su došli da podržre skup i daju podršku sa svojim porodicama.

“Skup je imao za cilj podizanje svesti cele društvene zajednice, a posebno žena o značaju skrininga, preventivnih i redovnih pregleda dojki, ranog dijagnostifikovanja i lečenja bolesti, kao i promovisanju zdravih stilova života, stavljajući akcenat na atletiku kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji posle operacije raka dojke, kao i sakupljanje novčanih sredstava koje su namenjene ženama koje trenutno prolaze proces lečenja”, kazali su u ovom udruženju Glasu juga.

Ova bolest je opaka. Podaci kažu u Srbiji preko četiri I po hiljade žena oboli od raka dojke, a preko 1600 premine od te bolesti.

“Nama je veoma bitno, kao udruženju, pre svega, da žene iz ovih krajeva na jugu čuju da jedno ovakvo udruženje postoji, da se bavimo ženama koje trenutno prolaze kroz proces lečenja ili ženama koje su prošle, pa su nedge zastale, imaju psihološke probleme, psihičke, kako god bilo, mi smo tu kao podrška i pomoć”, navode.

Manifestacija je održana uz institucionalno pokroviteljstvo Opštine Crveni Krst i Zavoda za zaštitu zdravlja radnika Niš u organizaciji humanitarnog udruženja “Budite uz nas” iz Niša

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas