Početna » I ove godine Arhiv organizuje edukativno-kreativne radionice za decu

I ove godine Arhiv organizuje edukativno-kreativne radionice za decu

0

Istorijski arhiv Niš ovog leta četvrtu godinu zaredom otvara svoja vrata najmlađim sugrađanima. I ove godine organizuje edukativno-kreativne radionice za decu uzrasta od osam do 14 godina. Tokom letnjeg raspusta, mališani će imati priliku da se zabave i istovremeno nauče mnoštvo zanimljivih stvari o istoriji svog grada.

Iz Arhiva poručuju da će radionice pružiti jedinstvenu priliku deci da saznaju šta je arhiv, kakvi se sve dokumenti u njemu čuvaju i kako ti dokumenti pričaju priču o istoriji Niša. Pored edukativnog dela, program će biti obogaćen kreativnim radom, kvizovima i takmičenjima, čime će deca na interaktivan način usvajati nova znanja.

„Naši najmlađi sugrađani će imati priliku da saznaju šta je Arhiv, kakvi se sve dokumenti čuvaju u njemu i kako oni pričaju priču o istoriji našeg grada. Pored mnogo zanimljivih stvari koje će naučiti, mališane očekuje i mnogo zabave u vidu kreativnog rada, kvizova i takmičenja“, navode iz Istorijskog arhiva Niš.

Foto: Istorijski arhiv Niš

Radionice će se održavati od 3. jula do 28. avgusta, svake srede, od 11 do 12.30 časova. Tokom ovih susreta, deca će se upoznati sa arhivskom građom koja se čuva u arhivu i sa istorijom najznačajnijeg niškog spomenika – Tvrđave.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla arhivakreativa@arhivnis.rs. Broj mesta je ograničen, stoga je poželjno prijaviti se što pre kako bi vaši mališani mogli da učestvuju u ovoj jedinstvenoj letnjoj avanturi.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas