Početna » Igor se oženio Ruskinjom i žive u toj dalekoj zemlji. Ipak rodni kraj mu je u srcu, pa su se on i sin krstili u hramu u Zaplanju

Igor se oženio Ruskinjom i žive u toj dalekoj zemlji. Ipak rodni kraj mu je u srcu, pa su se on i sin krstili u hramu u Zaplanju

0
Da je stara izreka “Svuda pođi, kući dođi” tačna, govori priča o mladom Igoru Miljkoviću iz Gornjeg Dragovlja, koji je u potrazi za boljim životnim uslovima otišao u daleku Rusiju. Osim posla, ovaj Zaplanjac je u Rusiji našao i životnu saputnicu, Anastasiju prelepu Ruskinju.

“Pet godina radim u Rusiji, tamo smo se upoznali i venčali. Sa Anastasijom imam sina Todora”, kazao nam je Igor.

Foto: privatna arhiva

Rusija jeste pravoslavna zemlja, ali je Igor želeo svog sina da krsti u rodno Zaplanje. Sa naslednikom krstio se i on u Hramu Svetog apostola Tome u Gornjem Dragovlju.

“Želeli smo da kada nam uslovi dozvole zbog trenutne situacije u Rusiji, da dođemo i da se krstimo i ja i sin”, ističe Igor.

To su i ostvarili baš na Tomindan 19. oktobra.

“Doneli su našem selu, sreću i veselje”, rekao je sveštenik Parohije zaplanjske Dušan Janković.

Foto: privatna arhiva

Prelepa i predobra Anastasija jako malo zna naš jezik, ali je zatojako vredna i radna. Svima govori “spasiba” i zahvaljuje se za sve, od srca, pa je veoma brzo postala miljenica sela. Nije joj teško ni da zasuče rukave i radi na selu, dok njen suprug Igor čuva neštasnog i razdraganog Todora. Ova porodica će život nastaviti u Rusiji, ali kad god im se ukaže prilika, vole da posete Gornje Dragovolje.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas