Početna » Igrali se i pobedili! Tim Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša drugi na Hakatonu

Igrali se i pobedili! Tim Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša drugi na Hakatonu

0
Učenici Gimnazije “Bora Stanković”, tim RASA, osvojili su drugo mesto na Hakatonu, koji je održan u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. Prvo mesto je osvojio tim “Class” iz ESTŠ „Nikola Tesla“ u Kraljevu, a treće mesto je osvojio tim “Daisy Chain” iz Zemunske gimnazije.
Profesorka niške gimnazije Ana Ivić Veljković objašnjava u izjavi za Glas juga, da su đaci sami prijavili, a ona im je samo ukazala na to da je objavljen konkurs.
“Oni su osmislili igricu, koja predstavlja svojevrsnu pomoć u razvoju turizma. Igrica pomaže turistima koji bi došli, konkretno u Niš, da se snađu. Veoma je inventivan rad, ali i poučan. Ostali timovi su uglavnom pravili sajtove, dok su se naši đaci igrali i pobedili”, istakla je Ivić Veljković.
Tim su činili učenici treće godine matematičkog smera: Sofija Matović, Roman Jelenković, Anja Todorović i Anđela Leoni.
“Ime tima je zapravo sastavljeno od njihovih početnih slova: Roman, Anja, Sofija i Anđela”, otkriva njihova profesorka i dodaje da je škola veoma ponosna njih jer su oni sve svojim trudom i radom uradili. “Voljni su da uče i mimo nastave”, dodala je Ana Ivić Veljković.
Ovo takmičenje, koje je organizovano šesti put, bilo je namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije koje zanima svet informacionih tehnologija i koji žele da prošire svoja znanja i praktično ih primene.
“Timovi su imali zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi su imali i podršku stručnih mentora, koji su bili tu za sva pitanja i nejasnoće, kao i da usmere takmičare. Po isteku vremena za rad, svaki tim je prezentovao svoju ideju i rešenje pred stručnim žirijem”, kazali su organizatori i dodali:
 “Kroz ovaj projekat želimo da učenicima proširimo pogled na svet informacionih tehnologija i motivišemo njihov dalji razvoj u ovoj oblasti, sve uz opuštenu atmosferu i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja – navode organizatori.”

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas