Početna » Institut “Niška Banja” obeležio Svete Vrače

Institut “Niška Banja” obeležio Svete Vrače

0
Institut „Niška Banja“ obeležio je danas Svete Vračeve, zaštitnike lekara uz prisustvo zaposlenih u Institutu i brojnih zvanica.

„Ovo je slava svih zaposlenih, iako slovi kao slava lekara, ovde su svi upućeni na dobrobit pružanja zdravstvenih usluga naših pacijenata. To je naša privilegija, čast i misija. Pošto je praktično kraj godine, ovo je jedan period kada sumiramo rezultate postignute u ovoj godini“, izjavila je direktorka Instituta prof. dr Marina Deljanin Ilić.

Ona je istakla da su zadovoljni jer su kapicetete punili kao 2019. godine u vreme pre kovida, za razliku od perioda pandemije i da su prevazišli zacrtani plan. Pohvalila se i novom opremom koju je dobio Institut.

„U ovom periodu smo nabavili i novi ekokardiografski aparat sa dogradom programa, tako da nam je u planu da radimo i kontrasnu ekokardiografiju i još neke sofisticirane metode. U nabavaci smo novih rekordera za holter monitoring, 24-časovno registrovanje krvnog pritiska“, dodala je dr Deljanin Ilić.

Domaćin slave je svake godine je jedan zaposleni koji svake godine dolazi iz različite službe. Prošle godine je to bio radnik tehničke službe u Institutu, a ove godine glavna medicinska sestra Tamara Jović.

„Čestitam slavu Sveti Kozma i Damjan svim lekarima, zdravstvenom osoblju, medicinskim sestrama, fizioterapeutima i nemidicinskom osoblju, jer smo svi mi tim i svi smo na istom zadatku. U Institutu „Niška Banja“ već 75 godina u dughu tradicionalizma se obeleževa krsna slava svih lekara“, navela je Tamara Jović.

Direktorka Instituta je dodala da oni redovno rade na dodatnoj edukaciji zdravstvenih, ali i nezdravstvenih radnika, u svrhu poboljšanja usluga pacijentima.

Obred sečenja slavskog kolača služio je protojerej Dejan Krstić, rektor Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Nišu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas