Početna » Italijanska kompanija Ariston otvara fabriku u Nišu, u koju će uložiti 75 miliona evra

Italijanska kompanija Ariston otvara fabriku u Nišu, u koju će uložiti 75 miliona evra

0
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će velika italijanska kompanija Ariston otvoriti fabriku u Nišu, u koju će uložiti 75 miliona evra.

„Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali, da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju. Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanija Ariston, jednom od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme i za bojlere, koji su jednu malu fabriku izradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš“, rekao je Vučić.

On je preneo da će Ariston uložiti 75 miliona evra u fabriku i istakao da je to samo početak.

„Jer mi se nadamo i danas smo sa Paolom Merlonijem o tome razgovarali, da dolaze i R&D centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije, a od 2025. godine biće preko 300 zaposlenih“, naveo je Vučić pred.

Naglasio je da je to deseta fabrika u Nišu i dodao će biti veoma važna za dalji napredak i razvoj Niša, istovremeno sa razvojem saobraćajne infrastrukture, koja će omogućiti dovođenje novih investicija, novih velikih i značajnih kompanija.

“I pošto je deseta fabrika, mogu da kažem da smo dosta toga uradili, ali ćemo da nastavimo još snažnije, još jače. Srbija ne sme da stane”, poručio je predsednik.

Vučić je na kraju podsetio da u Nišu posluju „Johson electric“, „Aster tekstil“, „Leoni“, „Zumtobel“, „Spintec“, „Кsingiu“, „Integrated Micro -Eletronika”, “Jusej”, “Palfinger”, a deseta će biti “Ariston”.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas