Početna » Izlaz na Bulevar dobiće stanovnici ulica Maksima Gorkog i Romanijske, odlučili odbornici na sednici Skupštine grada

Izlaz na Bulevar dobiće stanovnici ulica Maksima Gorkog i Romanijske, odlučili odbornici na sednici Skupštine grada

0
Stanovnici ulice Maksima Gorkog su nedavno u razgovoru sa gradonačelnicom tražili rešenje kako da dobiju izlaz na Bulevar Nemanjića. Odlukama na današnjoj sednici započeto je rešavanje tog problema, a i meštani Romanijske ulice će dobiti izlaz na Bulevar.

Izmenama urbanističkog plana predviđeno je da ulica Maksima Gorkog, koja je praktično označila početak Bulevara, i dobije izlaz na njega, tačnije na ulicu Vojvode Mišića, koji se u blizini ukršta sa Bulevarom.

Meštani ove ulice su se žalili kako moraju da se provlače između zgrada i uskih ulica, kako bi izašli na Bulevar Nemanjića, a produženjem ulice do Vojvode Mišića to će biti rešeno. Takođe, izmenama plana predviđeno je produženje Romanijske ulice, koja će, za razliku od Maksima Gorkog, biti direktno spojena sa Bulevarom.

Na osnovu novih satelitskih snimaka, usvojeni su i predlozi plana detaljne regulacije, kako bi objekti na tim područjima mogli biti ozakonjeni.

Tri predloga plana detaljne regulacije obuhvataju oblasti, Sečanice na Crvenom Krstu, Kameničkog visa i vikend-naselje na potezu Kamenica, Cerje i Ostrovica u opštini Niška Banja.

Ivan Grmuša, v.d. direktora Zavoda za urbanizam

„Suština ovih planova jeste stvaranje planskog osnova za ozakonjenje objekata na samim područjima, koji su u obuhvati sva tri plana. Između ostalog stvaranje planskog osnova za izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture, pre svega se misli na saobraćajnu, elektro, komunalnu kao i razvoj potencijalnog turističkog potencijala na tim područjima, naročito na području Kameničkog visa“, naveo je Ivan Grmuša, v. d. direktora Zavoda za urbanizam.

On je dodao da će u vikend-naselju Paprat biti ozakonjeno preko 30 objekata, izgrađenih pre 2015. godine.

Usvojene su i odluke koje se tiču plana generalne regulacije na Medijani, tačnije, odluke koje se tiču podzemnog dalekovoda u Brzom Brodu kao i vodoizvorišta „Medijana“.

Grmuša je dodao da se ne radi o velikim izmenama, već samo o usklađivanjima sa uslovima Ministarstva.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas