Početna » Izložba Savremeno rezbarenje i skulptura u drvetu

Izložba Savremeno rezbarenje i skulptura u drvetu

0
Izložba “Savremeno rezbarenje i skulptura u drvetu”, u organizaciji Stvaralačke grupe Arena ART Wood, Centra za podršku i razvoj primenjenih umetnosti Nacionalne umetničke akademije u Sofiji biće otvorena večeras (četvrtak, 14. decembar 2023.) u 19 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra

Na izložbi će biti predstavljeni autori iz oblasti duboreza i skulpture u drvetu, koji su diplomirali na Akademiji likovnih umetnosti – odsek duborez. Biće predstavljeni radovi koji odražavaju savremene poglede i koncepte.

“Osnovni objedinjujući i dominantni faktor je drvo kao materijal kroz koji autori izražavaju svoje ideje. Vodeći trend je kombinovanje drveta sa drugim materijalima, kao što su kamen i metal. Prikazane su različite tehnike obrade, traženje različitih struktura i patina koje obogaćuju i daju lepotu plastici. Eksperimentisanje i traganje za novim sredstvima izražavanja je osnovna pokretačka snaga kroz koju autori pokazuju domišljatost i individualni stil”, saopštili su organizatori.

Inicijativa za stvaranje stvaralačke grupe Arena ART Wood je pokrenuta od strane docenta Roberta Caneva-zamenika rektora i profesora na katedri duborez na Nacionalnoj umetničkoj akademiji u Sofiji i Antona Georgieva-doktoranta na katedri duborez, kuratora izložbe. Stvaralački tim grupe sastavljen je od umetnika koji su završili Akademiju na katedri duborez: Robert Canev, Jordan Jordanov, Anton Georgiev, Roman Sinapov, Marijana Maneva, Ilija Vladimirov, Aleksandrina Ivanova, Petar Mihajlov, Desislava Latinova, Cvetina Geneva.

Izložba je deo aktivnosti Centra za podršku i razvoj primenjenih umetnosti Nacionalne umetničke akademije u Sofiji.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas