Početna » Jelena Đoković otvorila novi vrtić u Nišu. Novak Đoković fondacija u adaptaciju uložila preko 70.000 evra (FOTO+VIDEO)

Jelena Đoković otvorila novi vrtić u Nišu. Novak Đoković fondacija u adaptaciju uložila preko 70.000 evra (FOTO+VIDEO)

0
 Novi vrtić „Srna“, koji se nalazi prekoputa parka kod „Delta planeta“ svečano je otvoren danas u prisustvu globalne direktorke Fondacije i supruge najboljeg tenisera Jelene Đoković. Ovaj vrtić kapaciteta je oko 100 mališana, a za njegovu adaptaciju uloženo je preko 70.000 evra.

Ona je navela da bi volela da se vrati u Niš povodom otvaranja roditeljskog centra, koji se osnivaju kao podrška roditeljima u okviru projekta „Podrška, NE perfekcija“, a plan je da se to uskoro realizuje i u Nišu.

„Naša Fondacija je prikupila sredstva za ovaj vrtić preko jedne lepe akcije koja se dešava na kraju godine, a to je „Vreme darivanja“, obično u vreme božićnih i novogodišnjih praznika. Ljudi tada najviše vole da poklanjaju poklone i mi smo pozvali ljude da nam se pridruže u darivanju jednog vrtića za Niš. Prikupili smo mnogo više novca nego što smo planirali, a izdvojili smo 70.000 evra sredstava za ovaj vrtić“, navela je globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“, Jelena Đoković.

Ovo je za sada četvrti vrtić koji je Fondacija uz pomoć Grada Niša otvorila u Nišu. Trenutna lista čekanja za upis u vrtić broji oko 600 mališana, ali upisivanjem dece u ovaj vrtić, što bi trebalo da krene uskoro, ta brojka će pasti ispod 500.

Svetlana Mitić, direktor JPU “Pčelica” Niš

„Danas je veliki dan za Javnu predškolsku ustanovu „Pčelica“ i grad Niš, jer možemo ovako javno da kažemo jedno veliko hvala najvećem sportisti svih vremena Novaku Đokoviću i Fondaciji Novak Đoković, zato što nam je ukazala čast i zadovoljstvo da dobijemo predivan vrtić „Srna“, o kom se priča ovih dana u našem gradu“, rekla je direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da je cilj grada da liste čekanja za vrtić više ne postoje.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Naš cilj je da listu čekanja za vrtiće u Nišu ukinemo i sa brojem dečice koje će sutradan bili deo ovog lepog zdanja ta lista će brojati nešto manje od 500 mališana, čiji roditelji čekaju na upis dece. Velika zahvalnost Fondaciji „Novak Đoković“, koja je bez razmišljanja pristala da nam bude partner na ovom velikom trećem projektu za tri godine, za koji su dali sredstva zajedno sa Gradom Nišom i sredstva za opremanje vrtića“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da će u narednoj godini biti otvorena još dva vrtića.

Vrtić „Srna“ se nalazi u zgradi nekadašnje mesne kancelarije „Božidar Adžije“, na prostoru od 450 kvadratnih metara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas