Početna » Još uvek nema ostavke gradonačelnice Niša. Da li će Niš na izbore 17. decembra?

Još uvek nema ostavke gradonačelnice Niša. Da li će Niš na izbore 17. decembra?

0
Da li će i grad Niš ići na izbore 17. decembra još uvek je neizvesno, jer u moru ostavki predsednika opština i gradonačelnika gradova u Srbiji, još uvek fali ostavka gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski. Nema ni ostavke gradonačelnika Novog Sada. Dva grada, koja pored Beogrda, prema istraživanjima imaju najlošiji rejting.
Kako saznaje Nova, i Niš je bio na spisku za ostavku, ali je ova odluka u jednom trenutku tokom jučerašnjeg dana povučena. Ta se situacija može promeniti u sekundi, dakle, i dalje postoji mogućnost da se Sotirovski i Đurić ponesu ostavke, ali se to još nije desilo, objavila je Nova na svom portalu.
Kao mogući razlog ovaj beogradski medij navodi da vladajuća stranaka u ovom trenutku ne želi da rizikuje u ova dva grada, u kojima postoji najveća mogućnost da izgube vlast.
Izvor iz vrha Srpske napredne stranke izjavio je  agenciji Beta da će 17. decembra biti održani izbori na svim nivoima.

 

“Svim predsednicima opština i gradonačelnicima je iz vrha stranke naređeno da podnesu ostavke. Izbori na svim nivoima, osim predsedničkih, biće održani najverovatnije 17. decembra”, kazao je izvor Bete iz vrha SNS-a.

Ukoliko bi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori zaista, kako je najavio Aleksandar Vučić, bili raspisani za 17. decembar, premijerka Ana Brnabić bi najkasnije do 2. novembra morala da podnese ostavku kako bi aktuelni saziv parlamenta bio raspušten.

Da bi se održali istovremeno i pokrajinski izbori, Skupština Vojvodine morala bi najkasnije do 16. novembra da bude samoraspuštena. U tom slučaju kampanja za parlamentarne izbore trajala bi 45, a za pokrajinske 30 dana, umesto maksimalnih 60.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas