Početna » Još uveki gore magacini u krugu Elektronske industrije. Ekipe vatrogasaca iz drugih gradova pritiču u pomoć (VIDEO)

Još uveki gore magacini u krugu Elektronske industrije. Ekipe vatrogasaca iz drugih gradova pritiču u pomoć (VIDEO)

0
Veliki požar koji je juče ujutru izbio u magacinskom prostoru inostrane firme i proširio se na ostale magacine, još uvek nije saniran. Vatrogasne ekipe cele noći su se borile sa vatrom, a u pomoć im pristižu i kolege iz drugih gradova, saznaje Glas juga.

Objekat koji gori počeo je i da se urušava. Prema navodima iz PU u Nišu na terenu je u svakom trenutku oko 30 vatrogasaca, koji požar gase sa devet vatrogasnih vozila.

“Pripadnici vatrogasnih službi čine maksimalne napore da spreče dalje širenje požara”, kazali su u PU u Nišu Glasu juga i dodali da trenutno rade na dogašivanju vatre.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović za Zonu plus kaže da se očekuje da tokom dana požar bude ugašen.

Na terenu je u svakom trenutku od 40 do 50 vatrogasaca Vatrogasno spasilačke brigade Niš, sa devet vozila, tri vatrogasca sa dva vozila sa Aerodroma Konstantin Veliku, a vodu dopremaju vozila JKP Naissus.

 

“Uzrok požara se ne zna, ali je najverovatnije krenuo iz magacina firme prehrambene industrije. Proširio se na magacin boje i lakova zbog cega je bilo teško obudzdati vatru. U takvim slučajevima se koristi pena”, rekao je Mitrović.

Da podsetimo, požar velikih razmera zahvatio je jutros juče ujutruoko 5:30 časova krug Elektronske industrije Niš.Kako saznaje Glas juga, vatra je buknula najpre u magacinu prehrambenih proizvoda, vlasnika iz Jermenije, ali se brzo proširila i na druge objekte.

Prema saopštenju MUP-a gori ukupno 3.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. Goreo je prostor osam firmi. Povređenih nema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas