Početna » Kad si iz Niša, ponos “voziš” svuda sa sobom

Kad si iz Niša, ponos “voziš” svuda sa sobom

0

Nišlije su poznate po svom ponosu na rodni grad, a to je posebno evidentno kada se nađu daleko od kuće. Jedan od najboljih primera ove ljubavi prema rodnom mestu zabeležen je nedavno u Čikagu, gradu u Americi sa najvećom srpskom dijasporom.

Naime, na ulicama Čikaga, Nišlijka Milena Šović je uočila automobil sa personalizovanom registarskom tablicom na kojoj je pisalo “IZ NISH”. Ova tablica jasno ističe poreklo vlasnika, koji očigledno želi da ponosno pokaže svoje niško nasleđe čak i na drugom kontinentu.

Fotografija automobila sa natpisom “IZ NISH” brzo se proširila među Nišlijama na društvenim mrežama i izavala je lavinu pozitivnih komentara. Mnogi su izrazili oduševljenje prema vlasniku automobila što na tako kreativan način predstavlja Niš u dalekoj Americi.

„Kad si iz Niša, ponos nosiš svuda sa sobom“, kažu u šali Nišlije, a ovaj primer to savršeno ilustruje.

 

“Ovakvi gestovi ne samo da promovišu rodni grad, već i održavaju snažnu vezu među pripadnicima dijaspore, podsećaju ih na korene i zajedništvo bez obzira gde se nalaze”, neki su od komentara.

Inače, Čikago je dom velikom broju Srba. Mesto je na kojem se mogu sresti razne manifestacije srpske kulture i tradicije, ali ovakve individualne inicijative posebno ostavljaju trag u srcima ljudi. Ponos na svoje poreklo i želja da se to pokaže svetu karakteristike su koje Nišlije neguju sa velikom ljubavlju.

Ovim putem redakcija Glasa juga poziva vlasnika da nam se javi, kako bi otkrili pravi motiv ove registarske tablice.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas