Početna » Književno veče Tamare Kučan u Oficirskom domu u Nišu

Književno veče Tamare Kučan u Oficirskom domu u Nišu

0
Humanitarna organizacija „Nađi Raula“, 16. oktobra u Oficirskom domu u Nišu organizuje književno veče sa književnicom Tamarom Kučan. Tom prilikom biće predstavljena i njena autobiografska knjiga „Između redova“.

„Književno veče u Nišu je nešto što moji čitaoci i ja čekamo godinama. Iza sebe imam preko stotinu književnih večeri, ali Niš je sticajem okolnosti uvek bio “neosvojiva tvrđava”. Uzbuđena sam, srećna i zahvalna na prilici da konačno sretnem ljude iz ovog divnog grada“ – izjavila je Tamara Kučan i dodaje:

 

„Najviše će se govoriti o mojoj biografskoj knjizi “Između redova”. S obzirom na to da knjiga obiluje različitim temama, pričaćemo o svemu. O stvaralaštvu mladih i pisanju, o mojim književnim počecima i knjigama, o junacima koje čitaoci vole, kao i o privatnim borbama koje sam vodila dok sam pojedine knjige stvarala. Porodica, ljubav, mladalačke greške, prvi stvoreni redovi…“

Iz Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ ističu svoju misiju, koja se vezuje i za promociju kulture među mladima:

„Našim aktivnostima trudimo se da promovišemo sve ove vrednosti na koje vrlo često kao društvo zaboravljamo. Ovim projektom u oktobru, koji je poklon svim našim sugrađanima, želimo da skrenemo pažnju na mlade autore, na ljude koji svojim delima podržavaju mlade, ovim projektom želimo da skrenemo pažnju na kulturu“ – ističu oni.

Razgovor sa Tamarom Kučan, vodiće Marjan Zdravković, ispred ANIP „Mozaik“. Početak književne večeri zakazan je za 19h u Oficirskom domu u Nišu.

Podsetimo, Tamara Kučan rođena je 1989. godine u Požarevcu, a živi i radi u Beogradu. Pisanjem se bavi od svoje šesnaeste godine i do sada je napisala i objavila petnaest romana. Ona je od 2010. godine jedna od najmlađih članica Udruženja književnika Srbije. Po zanimanju je diplomirani komunikolog. Javnosti je poznata po vom specifičnom stilu pisanja kao i po savremenim društveno – angažovanim temama koje obrađuje u svojim romanima poput života i psihologije mladih.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas