Početna » Kreativnost i umetnost u NKC-u: Biljana Vujović Bajka promoviše svoju novu knjigu

Kreativnost i umetnost u NKC-u: Biljana Vujović Bajka promoviše svoju novu knjigu

0

U Niškom kulturnom centru (NKC) biće održano poetsko-muzičko veče povodom predstavljanja knjige pesama “Kaput za dušu” autorke Biljane Vujović Bajke. Ovaj događaj će se održati u velikoj sali NKC-a, večeras, u četvrtak, 20. juna 2024. godine, sa početkom u 20 sati.

Knjiga “Kaput za dušu” predstavlja novo izdanje NKC-a, a sama autorka, Biljana Vujović Bajka, koja je doktor dramske i audio-vizuelne umetnosti, rediteljka, glumica, profesorka i specijalista iz oblasti lutkarske režije, govoriće o svom delu. Pored nje, o knjizi će govoriti i profesorka Nada Zeljić, urednica izdanja Lidija Marinković, dok će veče moderirati Milena Mišić Filipović.

Veče će otvoriti dečji hor “Čarolija”, pod dirigentskom palicom Gordane Stanković i Dalibora Markovića. Stihove iz knjige će recitovati deca iz škole glume “Glumbal”, a sve to će pratiti muzika u izvođenju Mitra Zorića i Toma Sojera.

Biljana Vujović Bajka je prepoznatljiva po svojoj svestranosti i doprinosu kulturi i umetnosti. Autor je brojnih knjiga poezije, od kojih je neke sama ilustrovala. Njena nova knjiga “Kaput za dušu” namenjena je kako deci tako i odraslima, a po rečima autorke, predstavlja “poeziju koja se živi i podstiče kreativnost od najranijeg uzrasta da se uz autentičnost i autore raste, uči i izražava, voli, podržava i divi”.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas