Početna » Kultna filmska replika osvanula na stadionu „Čair“ u Nišu

Kultna filmska replika osvanula na stadionu „Čair“ u Nišu

0

Na stadionu „Čair“ osvanula je replika iz kultnog filma „Tesna koža“, koja će zasigurno izazvati oduševljenje kod mnogih ljubitelja fudbala i filmskih klasika. Na jednom od ulaza na stadion, ponosno stoji mural sa likom Dimitrija Pantića, kojeg je nezaboravno ovekovečio glumac Nikola Simić, uz čuvenu repliku „Kec u Nišu“.

Mural prikazuje scenu iz prvog dela filma „Tesna koža“, u kojoj Mita Pantić, slušajući rezultate fudbalskih utakmica na radiju, uzbuđeno izgovara:

„Kec u Nišu, ljudi. Kec u Nišu“.

Ova replika, koja je postala deo kolektivnog pamćenja mnogih generacija, sada je trajno zabeležena na stadionu „Čair“, domu fudbalskog kluba Radnički Niš.

„Ovaj mural nije samo omaž jednom od najvoljenijih filmskih likova i glumaca, već i simbol našeg grada i naše ljubavi prema fudbalu,“ rekao je jedan od predstavnika navijača Meraklija, dodajući da će mural biti dodatna motivacija za domaće igrače da ostvare što više „kečeva“, odnosno pobeda na domaćem terenu.

Navijači Radničkog, poznati kao Meraklije, često su nosili zastave sa likom Dimitrija Pantića i njegovom legendarnom rečenicom, a sada će njihov voljeni lik krasiti i sam stadion. Ovaj mural predstavlja spoj sporta i kulture, povezujući prošlost i sadašnjost Niša na jedan poseban način.

„Stadion ‘Čair’ je sada još lepši i posebniji,“ izjavio je jedan od navijača. „Svi se nadamo da će ovaj mural doneti sreću našem klubu i da ćemo beležiti mnogo pobeda, baš kao što je to Pantić predviđao.“

Stadion „Čair“ će, osim što je mesto sportskih dešavanja, postati i turistička atrakcija za sve one koji žele da se podsete na zlatno doba jugoslovenske kinematografije i jednu od njenih najikoničnijih rečenica.

Ostaje da se vidi da li će čuveni „kec u Nišu“ postati realnost za fudbalski klub Radnički, ali jedno je sigurno — mural Dimitrija Pantića će zauvijek ostati deo legendarnog duha Niša.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas