Početna » Leskovački trg obasjan svetlošću nauke

Leskovački trg obasjan svetlošću nauke

0
Gradski trg u Leskovcu je okupio sve ljubitelje nauke. Mnogobrojni posetioci su uživali u Evropskoj noći istraživača, 14. po redu, sedmoj u gradu na Veternici. Ovogodišnju Noć istraživača otvorio je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović.

 

„Ovogodišnji slogan Noći istraživača „Svetlost nauke“ ima misiju da osvetli zabavno lice nauke. U skladu sa tim svim posetiocima biće predstavljen pregršt interaktivnih prezentacija, eksperimenata…

Spremite se da budete očarani mnogobrojnim aktivnostima, eksperimentima i demonstracijama. Naoštrite vijuge, razuzdajte maštu i krenite na putovanje u carstvo otkrića, inovacija i beskrajnih mogućnosti koje vas čekaju ovde večeras. Učite, slušajte, eksperimentišite… Uživajte u pustolovinama obasjanim svetlošću nauke!“

Foto: novi.gradleskovac.org

Istakao je da centralni trg u Leskovcu ponovo ispunjava svvoju namenu, da je centar događaja i prostor gde se okupljaju sve generacije i veliki broj naših sugrađana, te podsetio da su na trgu održane razne aktivnosti poput žurke za male maturante, preko sportskih događaja, poljoprivrednih manifestacija do radionica za najmlađe i festivala za starije.

U ime Naučnog kluba Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju obratila se Emina Jovanović, naglasila da će Evropska noć istraživača pružiti preko stotine programa u 24 grada širom Srbije.

„Slogan ovogodišnje manifestacije je „Svetlost nauke“ a naš cilj je da svima vama pokažemo koliko su umenost i nauka povezani, koliko nauka može da bude blještava i svetlucava.“

Ona se zahvalila svim saradnicima koji su ovu noć učinili posebnom, a to su: Narodni muzej Leskovac, Narodna biblioteka „Radoje Domanović”, Medicinska škola, Hemijska škola, Akademija strukovnih studija- Južna Srbija, Tehnološki faklultet, Kreativni studio Avangarda, Klinci kreativci, kao i svim sponzorima i medijima koji prate rad Centra.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas