Početna » Mališani i policija na istom zadatku. Rekordan broj najmlađih u akciji “Stop! Svi na sport”

Mališani i policija na istom zadatku. Rekordan broj najmlađih u akciji “Stop! Svi na sport”

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Sportskim savezom i Školskom upravom Grada Niša, organizovali su danas u čairskom parku, tradicionalnu akciju „Stop! Svi na sport“. Mališani su se takmičili i družili, osvojili vredne nagrade, ali ono što je najbitnije naučili prave vrednosti.

Ovogodišnje izdanje akcije „Stop! Svi na sport“ je okupilo veći broj takmičara nego prethodne godine. Čak 29 škola je poslalo svoje petočlane timove koji su se borili za glavnu nagradu, a to je po bicikl za svakog člana.

„Po prvi put imamo i škole iz Aleksinca, Ražnja, iz Gabrovca, Čokota, tako da ove godine ne učestvuju samo niške osnovne škole, već je prošireno ovo takmičenje. Prošireno je po broju dece, ali i po broju igara“, rekao je Zvonko Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša.

Pobednici su dobili zlatne medalje i bicikle, drugoplasirana škola je osvojila i lopte, dok su se za treće mesto dodeljivale medalje i majice.

 

Foto: S.T.

Veći je broj učesnika, ali je veći i broj igara. Ekipe su  se smenjivale na poligonima, mačevanju, tekvondou, odbojci… Dva nova poligona su posvećena druženju sa policajcima i vatrogascima, koji su zapravo prijatelji dece, navode iz niške policije.

„Projekat ima za cilj promovisanje sporta, zdravih stilova života, fer-pleja, tolerancije, uopšte pozitivnih društvenih vrednosti, odnosno naš cilj je da ukažemo deci na sve ono što je suprotno nasilju. Želimo da ih naučimo da kada se nađu u nekim konkretnim situacijama da ih mogu rešiti na nekonfliktan način“, navela je Marija Ranđelović, major policije u Nišu.

Ona je dodala da su se danas na poligoni našli policajci koji su u stvari čuvari škola, kako bi pokazali deci da su oni tu za njih i da su njihovi prijatelji.

Foto: S.T.

Ovo takmičenje se održava već deveti put i okuplja učenike trećeg i četvrtog razreda. Jedna takmičarka iz Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čokota navodi da učestvuje po drugi put i da želi da ove godine osvoje prvo mesto.

Foto: S.T.

Pavle Pavlović iz škole „Miroslav Antić“ je dodao da je sport jako važan za zdravlje sve dece.

„Volim sport, bavim se fudbalom i tenisom, i naročito volim te sportove. Danas ću se takmičiti u prelasku prepreka i odbojci. Sport je važan da bih bio jak i zdrav“, rekao je Pavle.

Prošle godine pobednički pehar je otišao u ruke takmičara iz Osnovne škole „Car Konstantin“, koji su takođe kući otišli sa osvojenim biciklima.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas