Početna » Mališani u centru pažnje na proslavi Dana policije u Nišu [FOTO+VIDEO]

Mališani u centru pažnje na proslavi Dana policije u Nišu [FOTO+VIDEO]

0

Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije proslavljaju se širom Srbije različitim programima i druženjem policajaca sa građanima. Niška policija je obeležila ovaj dan bogatim programom koji je uključivao prikaz njihovih vozila i opreme, druženje sa najmlađima, predstavu “Priče o vodi” i Bazar zdravlja.

U Tvrđavi, gde je manifestacija održana, policija je dovezla veći broj patrolnih, bornih vozila i motocikala, što je privuklo veliku pažnju malih posetilaca. Više stotina Nišlija, među kojima je bilo najviše mališana, uživalo je u događaju koji su im priredili pripadnici niške Policijske uprave, Uprave za vanredne situacije i Žandarmerije.

Da bi manifestacija bila još zanimljivija, glumci niškog Pozorišta lutaka pridružili su se programu, a događaj su podržali i niški Crveni krst, Dom zdravlja i Školska uprava. Deca su sa velikim zadovoljstvom ulazila u policijska vozila i sedala na motocikle, dok su ih policajci animirali zvucima sirena i deljenjem balona. Posebnu pažnju mališana privukli su pripadnici Žandarmerije, naročito oni sa maskama na licu, prepoznatljivi po učestvovanju u najrizičnijim policijskim akcijama.

Foto: Glas juga

Kroz Tvrđavu su se šetali glumci iz Lutkarskog pozorišta obučeni kao likovi iz popularne dečje serije “Patrolne šape”, što je dodatno obradovalo prisutne mališane. Tokom manifestacije, građani su imali priliku da se upoznaju sa sredstvima koja policija koristi u svom radu, a posebno zanimljiv bio je forenzički tim koji koristi najnovija naučna dostignuća u rešavanju krivičnih dela.

Pored policije, u obeležavanju su učestvovali i Gradska organizacija Crveni krst i Dom zdravlja, pružajući građanima dodatne sadržaje i informacije.

Foto: Glas juga

Danijela Nešić iz Doma zdravlja kazala je da su oni tržili da Bazar zdravlja bude deo ove manifestacije.

“Drago nam je što se odazvao veliki broj dece koji će da nauči mnoge stvari koje se tiču bezbednosti, ali i kod nas da procene koji je to sport za njih najbolji. Ovde su sportski lekari, pedijatri, lekari opšte medicine, stomatolozi,” kazala je Nešić i dodala da su uvek sa građanima da bi oni videli da su deo njih.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova biće održana sutra u Beogradu. Dan policije se obeležava u znak sećanja na 1862. godinu, kada su srpski žandarmi imali presudnu ulogu u sukobima kod Čukur česme tokom rata za oslobođenje od Turaka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas