Početna » Manifestacija Dani vodenica održana po 11. put u Vučju

Manifestacija Dani vodenica održana po 11. put u Vučju

0
Tradicionalna manifestacija “Dani vodenica”, održana je u Vučju, a prema rečima organizatora značajna je jer od zavborava čuva stare zanate i tradiciju, i to po 11. put.

Član Gradkog veća Sanje Milošivić rekla je da se ovom manifestacijom slavi tradicija po kojoj je vučjanski kraj nadaleko poznat. Naglasila je da je ovaj kraj pravi biser prirode, a za to je zaslužna i reka Vučjanka koja neumorno teče ovim kanjonom i čuva istoriju hidroelektrane iz 1903. godine, koja ove godine obeležava 120 godina postojanja i koja je ove godine odlikovana Oktobarskom nagradom grada Leskovca.

“Zato je naše Vučje pravi turistički biser Srbije. Imamo privilegiju da se ponosimo ovim divnim krajem netaknute jedinstvene prirode, ali i obavezu da to blago sačuvamo i negujemo. Manifestacija Dani vodenica je jedan od načina da čuvamo i promovišemo to bogatstvo”, kazala je ona.

Foto: novi.gradleskovac.org

Milošević je podsetila da je krajem septembra održan Sabor narodnog stvaralaštva ispred Doma kulture, odmah nakon toga i na Velikom saboru u čast Nikoli Skobaljiću.

“Danas su nas dočekali gostoljubili vodeničari i vrsne domaćice i domaćini, učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole, koji su za posetioce pripremile tradicionalne gastronomske specijalitete od najfinijeg brašna koje je samleveno u ovim tradicionalnim objektima. Uživajte u pripremljenim specijalitetima, uživajte u žuboru divne Vučjanke“, poručila je članica Gradskog veća.

Foto: novi.gradleskovac.org

Manifestaciju je obišao i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović. Direktor Doma kulture u Vučju Bratislav Stanisavljević zahvalio se svima na poseti i gradonačelniku Cvetanoviću na podršci, i istakao da će i u narednom periodu nastaviti da neguju i čuvaju tradiciju i lepote vučjanskog kraja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas