Početna » “Mediana” rezistografom procenjuje da li je drveće zdravo. Do kraja godine u Nišu će biti zasađeno preko 300 stabala

“Mediana” rezistografom procenjuje da li je drveće zdravo. Do kraja godine u Nišu će biti zasađeno preko 300 stabala

0
Direktor JKP “Mediana” Ivan Mihajlović najavio je danas da će do kraja godine ovo preduzeće u Nišu da zasadi preko 300 stabala. On je podsetio da je ovo preduzeće nabavilo i rezistogram, aparat koji procenjuje da li je drveće zdravo i od tada nije posečeno ni jedno zdravo stablo u ovom gradu. 

„Ovo je period sadnje, i mi i ćemo u ovom periodu zasadati još dosta stabala, ne samo na ovom prostoru, imamo i akcije sa nekim drugim organizacijama“, rekao je Mihajlović prilikom obilaska ulice Maksima Gorkog na početku Bulevara Nemanjića koja će takođe biti oplemenjena zelenilom.

Direktor niškog komunalnog preduzeća je objasnio da je rezistograf koji upotrebaljava ovo preduzeće  uređaj koji omogućava da se ispita unutrašnjost stabla.

“Neko stablo vizuelno izgleda zdravo, a iznutra bude trulo. Do sad smo ispitali sva stabla u parkovima, na javnim površinama i gde ima potrebe da se ukloni neko stablo, najpre se obavlja ispitivanje rezistografom i ako je stablo zdravo ne seče se“, kazao je Mihajlović i dodao da trenutno u gradu ne postoji nijedno stablo koje ugrožava bezbednost građana.

Ovaj uređaj koji je plaćen više od 15.000 evra, ima mogućnost brzog i jednostavnog očitavanja grafičkih zapisa na ekranu, koji se nalazi na samom mernom uređaju, kako bi stanje drveta moglo da se oceni na licu mesta.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas