Početna » Međublokovski prostor pretvoren u novi park za mališane Knjaževačke ulice

Međublokovski prostor pretvoren u novi park za mališane Knjaževačke ulice

0

Novi park formiran je u međublokovskom prostoru, a zahvaljujući kompaniji „Benetton knitting“  koja je donirala mobilijar za decu, mališani će imati gde da provode slobodno vreme. Kako je najavljeno, na ovom prostoru postoji mogućnost i dodatnog sadržaja za rekreaciju.

U naselju Durlan ne postoji veliki broj parkovskih površina, tako da je neophodno da se ovakvi prostori iskoriste. Iako je na tom prostoru bilo planirano građevinsko zemljište, promenom urbanističkog plana ipak je odlučeno da se ovaj prostor nameni za odmor i zabavu brojnih stanovnika okolnih zgrada.

„Ovo je veoma značajno za ljude koji žive u okolnim zgradama, s obzirom na to da na ovoj teritoriji ne postoji nijedan dečji parkić ni mobilijar. Ovaj međublokovski prostor je pogodan za dodatno sređivanje, tako da je ovaj naš mobilijar koji danas postavljamo u saradnji sa društveno-odgovornom kompanijom „Benetton“, koja nam je donirala ove igračke, a mi smo se kao Opština potrudili da investiramo u podlogu i da ovo igralište bude bezbedno za decu“, navela je predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković.

Gradska opština Pantelej će u saradnji sa „Medianom“ i „Parking servisom“ dodatno obogatiti ovaj međublokovski porostor. Planira se dodatno ozelenjavanje površine, postavljanje klupa, osvetljenja, uz obnovu i dodatak novog venjaka za odmor.

Plan Opštine je da iskoriste svaku mogućnost i urede prostor između zgrada. Stankovićeva dodaje da s donje strane Knjaževačke ulice postoji međublokovski prostor koji bi uskoro mogao dobiti mobilijar.

„Benetton knitting“ je jedina strana kompanija koja posluje na Panteleju. Direktor ove kompanije poručuje da se ovim potezom upućuje zahvalnost kako građanima Panteleja, tako i zaposlenima.

„Oduvek smo imali odličnu saradnju i sa gradonačelnicom i sa predsednicom Opštine Pantelej i sa svim institucijama u gradu. Naša namera je da nastavimo tu saradnju, jer pre svega naši zaposleni su deo ovog grada. To je indirektan način da budemo bliski i sa našim zaposlenima. Za nas ovo ne predstavlja neki napor, već jedno zadovolsjtvo“, poručio je Đovani Antonioli.

On je dodao da je trenutni prioritet kompanije otvaranje vrtića, koji će se nalaziti u okviru kompanije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas