Početna » Miljana od izloga stvara BAJKU (FOTO + VIDEO)

Miljana od izloga stvara BAJKU (FOTO + VIDEO)

0
Izlog može da govori. Ovih dana nam priča najlepšu priču. Miljana Stojadinović iz Niša četkicom i bojama stvara bajku. Zimski i novogodišnji motivi smeše nam se sa prozorskih stakla. Ova talentovana devojka uglavnom radi oslikavanje soba i prostorija, ali kada krene novogodišnja euforija sa posebnim zadovoljstvom iscrtava izloge, jer nam je kaže tako i Grad lepši.

Motivi su uglavnom praznični, a skice nikada ne pravi unapred već na licu mesta stvara prazničnu čaroliju četkicom i akrilnim bojam. I to ništa nije čudno, jer se Miljana inače bavi slikarstvom.

“Još od petog, šestog razreda sam znala da ću da upišem akademiju, koju nažalost nisam završila, ali slikam, radim po porudžbini, oslikavam prostorije, izloge, lokale”, kaže Miljana.

Upravo nam ona i još neke kolege donose i novogodišnji duh. Kaže da to nije ništa neobično, samo se u Nišu malo zakasnilo sa tom praksom.

“Nisam ja izmislila toplu vodu, u svetu to ljudi rade jako dugo, mi malo kasnimo. Drago mi je da je to i u Nišu zaživelo. Prvi put sam na staklu radila pre desetak godina i mislim da smo ja i moje kolege zaslužni za to i mislim da nam zaista grad lepše izgleda”, iskrena je Miljana.

Sada veliki broj kafića, lokala i poslovnih prostora, ali i privatnih kuća ponose se malim umetničkim delima na svojim izlozima i prozorima.

Motivi su uglavnom praznični, a skice nikada ne pravi unapred već na licu mesta stvara prazničnu čaroliju četkicom i akrilnim bojama.

“Uglavnom prepuste nama da osmislimo motive, ali uglavnom su novogodišnji. Ukrasi, jelkice, Deda Mraz, Sneško Belić, pejzaži prekriveni snegom. Ako je reč o kafiterijama onda slikam i razne šoljice kafe, čajeva, ako su u pitanju barovi onda su tu čaše, vinske, za martini. Inspiracija su mi sami enterijeri lokala”, otkriva Miljana.

Miljanu smo pronašli u restoranu Stambolijski. Ona je na ukrasima čak iscrtala i logo restorana, na ideju vlasnika. Kaže da je on i bio zanimljiv da se nađe na novogodišnjem ukrasu. Dominia bela boja, jer samo ona može da dočara zimsku idilu, a i svima prija da vide  ulepšan grad, posebno u zimskim hladnim i tmurnim danima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas