Početna » Na ponovljenim izborima na dva biračka mesta u GO Medijana izašlo oko 40 odsto birača

Na ponovljenim izborima na dva biračka mesta u GO Medijana izašlo oko 40 odsto birača

0

Na ponovljenim izborima za odbornike niške skupštine opštine Medijana na biračkom mestu broj 14 u osnovnoj školi “Ćele kula” ukupno je glasalo  39.63% odsto birača, a na biračkom mestu broj 16 u Vatrogasnom domu izlaznost je bila 40,17% odsto.

Ukupno je izašlo 1414 ljudi, od ukupnog broja od 3.464 birača, što je manji broj u odnosu na izbore održane 2. juna, ali dobar procenat kada je ponavljanje izbora u pitanju. Rezultati izbora očekuju se oko 21, 30h, kazala je Glasu juga Dragana Milutinović  ispred koalicije “Biramo Niš”.

Nakon izbora 2. juna opozicione partije bile su u prednosti za tri mandata, odnosno u skupštini će imati 15 odbornika, dok će koalicija oko SNS-a imati 12. Da li će ponavljanje izbora u ova dva biračka mesta promeniti odnos snaga, znaće se nakon što se glasovi prebroje.

Odluka o ponovnom glasanju doneta je nakon što je izborna komisija utvrdila nepravilnosti na pomenutim biračkim mestima. Na biračkom mestu broj 14, u Osnovnoj školi “Ćele Kula”, nepravilnosti su se odnosile na neadekvatno popunjene obrasce za lica koja su glasala van biračkog mesta. Na biračkom mestu broj 16, u Vatrogasnom domu, problem je bio u nedostavljanju kontrolnog lista.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas