Početna » Najveći uspeh niškog džudoa. Igor Vračar osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore

Najveći uspeh niškog džudoa. Igor Vračar osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore

0
Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u džudou za džudiste do 23 godine, niški džudista i član Džudo kluba „Kinezis“ Igor Vračar, iz nemačkog Potsdama doneo je Nišu i Srbiji bronzanu medalju, koja sija kao zlatna, kako navode iz njegovog kluba.

U „Kinezisu“ nisu krili oduševljenje. Istakli su da pored velike borbe sa finansijama, ova medalja sija kao zlatna.

„Konačno smo je iskovali! Bronzana je, ali je nama zlatna. Borili smo se kako sa protivnicima, tako sa finansijama, tako i sa samim sobom. Ni jednog trena nismo odustali i ne planiramo. Nišu smo pored medalja sa Evropskih i Svetskih kupova danas doneli i medalju sa Prvenstva Evrope. Ponosni smo na naš tim, sve do jednog, ponosni smo na naš klub i sve ono što smo godinama unazad činili. Zaslužili smo je napornim radom i ona je konačno naša“, navodi se u objavi Džudo kluba „Kinezis“.

Foto: Džudo klub “Kinezis”

Igor Vračar je nastupio u izuzetno teškoj kategoriji, gde nastupaju takmičari sa preko 100 kilograma. Iz Džudo saveza takođe su oduševljeni uspehom niškog džudiste na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Potsdamu.

„Igor Vračar oduševio je sve ljubitelje džudoa u Srbiji. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Potsdamu osvojio je bronzano odličje u superteškoj kategoriji. Na istom takmičenju na korak do medalje bili su Rastko Anđelković (do 60 kg) i Vojin Mandić (do 90 kg). Čestitke“, naveli su iz Džudo saveza Srbije.

Foto: Džudo klub “Kinezis”

Na Evropskom prvenstvu su nastupila još dva člana niškog „Kinezisa, Nevena Milić (do 48 kg) i Aleksandar Stojkov (do 100 kg), ali su poraženi u početnim borbama.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas