Početna » Narodni muzej otvara svoje depoe. Otvara se izložba ETNOLOGIJA U MUZEJU: ŠTA ONI TAMO RADE ?

Narodni muzej otvara svoje depoe. Otvara se izložba ETNOLOGIJA U MUZEJU: ŠTA ONI TAMO RADE ?

0
U Galeriji Sinagoga u Nišu danas će u 13 časova biti otvorena izložba pod nazivom ETNOLOGIJA U MUZEJU: ŠTA ONI TAMO RADE ? Autori izložbe su viši kustos etnolog, Milica Karapandžić i kustos etnolog, Vladan Radisavljević.

Postavljena iz ugla dva kustosa koji vode Odeljenje etnologije, izložba ENOLOGIJA U MUZEJU ŠTA ONI TAMO RADE ? je koncipirana tako da uvede posetioca u muzejski depo.

“Na ovaj način posetioci se mogu upoznati sa svim segmentima muzejske delatnosti: nabavka predmeta, dokumentacija, konzervacija, smeštaj i briga o predmetima i rukovanje i izlaganje. Integracijom nematerijalnog kulturnog nasleća u prostor muzejske etnologije zaokružuje se priča o etnologiji i muzeju iznutra”, saopštio je Muzej.

Radno vreme galerije je od utorka do petka od 10 do 17 sati, vikendom od 10 do 15 sati, a ponedeljkom je galerija zatvorena za posetioce. Ulaz je slobodan.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas