Početna » Narodni pokret izabrao predsedništvo. Nišlija Đorđe Stanković potpredsednik

Narodni pokret izabrao predsedništvo. Nišlija Đorđe Stanković potpredsednik

0
 Svi zajedno u Narodnom pokretu Srbije (NPS) budimo politiku nade i našim programom možemo da učinimo da godine pred nama budu dobijene, a ne izgubljene, rekao je danas Miroslav Miki Aleksić koji je izabran za predsednika NPS na prvoj izbornoj skupštini te stranke na kojoj je izabran i ostatak predsedništva.

Za potpredsednike NPS za naredne tri godine su izabrani profesor sociologije Bora Novaković, pukovnik policije u penziji Slavica Radovanović, advokat Miloš Pavlović, arhitekta Đorđe Stanković, specijalizant za menadžment jave uprave i lokalne samouprave Ivana Rokvić, advokat Uroš Đokić, doktor pravnih i ekonomskih nauka Ana Jakovljević i doktor specijalista Predrag Delić.

 

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije

„Izašao sam danas pred vas jer verujem da možemo bolje! Srbija protiv nasilja je koalicija građana i političkih partija koje imaju plan i uradićemo sve što je do nas da osiguramo da se nikada više ne ponove slične tragedije kao u maju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je kazao da situacija u Srbiji nije laka, jer živimo u godinama bujanja krimina i korupcije, razaranju javnih preduzeća, rasprodaji prirodnih resursa, padu životnog standarda i rastu nasilja u društvu.

„Vlast godinama govori o rastu plata i penzija, a ćuti o tome da sa tim novcem možemo manje da kupimo nego pre deset godina, jer je inflacija u Srbiji veća nego u ratnoj Ukrajini“, naveo je Aleksić.

On je rekao da su u Srbiji zbog loše politike režima poljiprivrednici na ivici egzistencije, da mladi odlaze iz zemlje, da su mediji cenzurisani i da vlast generiše nasilje mržnju i agresiju. Najavio je da će strategiju razvoja temeljiti na razvoju IT sektora, unapređenju pametnog razvoja poljoprivrede, profesionalizaciji i reformi javnih preduzeća, smislenom ulaganju u
infrastrukturu i što je najvažnije temeljiće se na ulaganju u ljude.

On je napomenuo da nacionalni interesi i prirodna bogatstva Srbije ne smeju biti predmet trgovine i istakao da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji.

On predstavio petogodišnju strategiju za iskorenjivanje korupcije u okviru koje će se zalagati da sve afere u poslednjim decenijama budu pravno procesuirane i da svi učesnici odgovaraju, a uz formiranje posebnog javnog tužilaštva za borbu protiv korupcije, tužilačko-pravosudne policije i sprovođenje vetinga, odnosno preispitivanje imovine i potencijalne veze sa kriminalom rukovodioca u pravosuđu.

„Ako osećate istu energiju kao ja, ako shvatate urgentnost situacije u kojoj se nalazimo, ako delimo istu nadu, od Subotice do Bujanovca, od Negotina do Priboja, i ako uradimo svi ono što je do nas – onda ne sumnjam da će vrlo brzo iz ovog političkog mraka doći svetliji dan“, poručio je Aleksić.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas