Početna » “Ne treba odustajati od knjige”- Sajam u Nišu otvara Ljiljana Habjanović Đurović. Knjige i za 100, 200 dinara! (VIDEO)

“Ne treba odustajati od knjige”- Sajam u Nišu otvara Ljiljana Habjanović Đurović. Knjige i za 100, 200 dinara! (VIDEO)

0
Ljiljana Habjanović Đurović otvara 58. Sajam knjiga u Nišu koji će se u hali čair održati od 11. do 18. decembra. Ona će nakon svečanog dela ostati da potpisuje svoje knjige, a prema najavama organizatora ove godine nas očekuje preko 60 izlagača i veliki sajamski popusti. Niški sajam će pratiti i bogat književni program, ali i program za decu, a ove godine će najmlađima biti i posvećen jedan dan.

Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić najavio je da će ponuda biti raznovrsna, od romana različitih žanrova, preko zbirki priča i pesama, stručne, naučne literature, sabranih dela, antikvarnih knjiga, ali i stripova. Ove godine sajam je usmeren ka mladim i niškim autorima.

“Mislim da neće biti razočarani kada dođu na sajam. Biće ogromnih popusta. Mi ne možemo da utičemo na izdavače, ali smo ih motivisali time što im Sajam neće biti preskup. Pojedini su najavili ogromne popuste, pa će recimo niški izdavači prodavati knjige i za 100, 200, 300 dinara”, kazao je Savić.

On je najavio da će sreda biti dečiji dan, a upravo ovaj sajam treba iskoristiti da se afirmišu knjige, ali i da deca shvate koliki je značaj knjige.

“Imamo dosta mladih autora. Niš je dobio i neke nove izdavače sa ozbiljnim edicijama. Biće nekoliko predstavljanja novih izdanja. Ima dobrih autora i priređenih knjiga”, kaže urednica književnog programa NKC-a Milica Mišić Filipović.

Svečano otvaranje sajma zakazano je za ponedeljak, a već u utorak publici će se predstaviti niški autori. U sredu je dečiji dan, a u večernjim časovima gostovaće  Jelena Bačić Alimpić koja će predstaviti svoj novi roman “Poslednji sati”. Petak je rezervisan za svečanu dodelu sajamskih nagrada: “Presad mudrosti”, “Inicijal”, “Otisak” i priznanje “Boža Vojinović”, a u subotu će biti uručena i gradska književna nagrada “Slaviša Nikolin Živković” Društva književnika i književnih prevodilaca Niša. Tada će biti predstavljen i nagrađeni roman “Na putu čoveka” Nikole Pantića.

“Ne treba odustajati od knjige, ali na sajmu će se naći i intermedijalni pristupi, audio bukovi raznih izdavača”, kaže direktor NKC-a Srđan Savić.

Cena ulaznice je 150 dinara, odnosno 100 dinara za grupne posete. Sajam će biti otvoren od 10 do 20 časova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas