Početna » Nestabilno vreme u Srbiji: Sever i zapad pod kišom, jug i istok uživaju u suncu

Nestabilno vreme u Srbiji: Sever i zapad pod kišom, jug i istok uživaju u suncu

0

Danas će vremenske prilike u Srbiji biti promenljive, sa različitim uslovima u različitim delovima zemlje. Severni deo Srbije će tokom prepodneva biti pod uticajem promenljive oblačnosti, uz blago sniženje temperature. Kako dan bude odmicao, u zapadnim i centralnim krajevima očekuje se nestabilno vreme, sa mogućnošću kiše, pljuskova i grmljavine.

Lokalno, ovi pljuskovi mogu biti intenzivni, praćeni većom količinom padavina u kratkom vremenskom periodu, a postoji i rizik od pojave grada.

S druge strane, jug i istok Srbije uživaće u pretežno sunčanom i toplom vremenu. Vetar će biti slab do umeren, pretežno zapadnog i severozapadnog pravca. Jutarnje temperature će se kretati od 16 do 20 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura biti između 25 stepeni na severu i zapadu, i do 33 stepena na istoku i jugoistoku Srbije.

Vremenska prognoza za Niš

Niš će danas imati povoljne vremenske uslove, sa pretežno sunčanim i toplim danom. Vetar će biti slab do umeren, zapadnog i jugozapadnog pravca. Najniža temperatura u Nišu biće oko 18 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura dostići oko 32 stepena Celzijusa.

Izgledi vremena za narednih sedam dana

U narednim danima, do petka 14. juna, očekuje se promenljivo oblačno vreme, sa povremenim sunčanim intervalima. Temperature će biti nešto niže, ali se i dalje očekuju lokalni pljuskovi i grmljavine. Od subote 15. juna, vreme će se stabilizovati, sa pretežno sunčanim periodima i ponovnim porastom temperatura. Pojava lokalnih pljuskova i grmljavine će biti retka, i uglavnom ograničena na planinske predele.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas