Početna » Nesvkidašnji repertoar tajna njihovog trajanja. Trio Anima obeležava veliki jubilej koncertom

Nesvkidašnji repertoar tajna njihovog trajanja. Trio Anima obeležava veliki jubilej koncertom

0
Trio Anima koji čine profesorke Fakulteta umetnosti u Nišu ove godine proslavlja 20 godina umetničkog rada i postojanja. Ovaj veliki jubilej obeležiće gala koncertom koji je nazvan „Svetske premijere – 20 godina magije“  24. oktobra 2023. godine u sali Svetosavskog Doma pri Sabornoj crkvi u Nišu sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.
Tim povodom trio će imati veliku čast da premijerno izvede kompozicije renomiranih svetskih i domaćih autora koji su svoja dela posvetili upravo ovom sastavu: Aleksandar Sale Sedlar, Dragan Tomić, Predrag Radisavljević, Ognjen Popović (Srbija), Valentina Dutina (BiH), Giordano Da Nissi (Italija), Brian Martinez (Španija)
„Mi smo jedan od retkih sastava na ovim prostorima koji u kontinuitetu traje toliko dugo. Možda u Srbiji postoji jedan ili dva sastava koji imaju tako dugu tradiciju, ali u Nišu i našem delu Srbiju smo svakako jedine koje rade u kontinuitetu“, kazala je Ana Veličković Igić i dodala da ih je u nastupima jedino korona malo omela.
Dokaz predanom radu je i 2018. godine dobijena Plaketa, kao visoko priznanje Fakulteta umetnosti iz Niša, za kontinuiranu afirmaciju Fakulteta umetnosti, Univerziteta i Grada Niša.
„Na svom repertoaru trio ima originalne kompozicije svetskih i domaćih autora svih epoha, ali osobenost ovog ansambla je promocija srpske muzike od tradicionalne u novim aranžmanima do savremene. Mnogi savremeni kompozitori su nam posvetili svoja među kojima su: Dragan Tomić, Miodrag Miladinović, Bojan Stanković, Vera Stanojević (SAD), Brian Martinez (Španija)“, kazala je Veličković.
Nesvakidašnji repertoar je tajna njihovog dvadesetogodišnjeg trajanja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas