Početna » NEVEROVATNO: Vrane napadaju u Nišu [VIDEO]

NEVEROVATNO: Vrane napadaju u Nišu [VIDEO]

0

Vrisak jedne devojke odzvanjao je Ulicom Blagoja Parovića u Nišu, kada su je napale vrane. Njen strah nije bio usamljen – sa obližnjeg prozora snimljen je „napad“ na još dva muškarca, čime je potvrđeno da su ove ptice postale prava pretnja prolaznicima.

Incident se dogodio kada su najmanje dve vrane okomile na devojku dok je prolazila pešačkom stazom. U panici, dala se u beg i pala u žbunje kraj staze, pokušavajući da se odbrani mašući parčetom papira koji je držala u ruci. Srećom, nije ozbiljnije povređena, ali je doživela veliki šok.

Sličnu sudbinu doživeo je stariji gospodin dok je prelazio pešački prelaz. Vrane su ga napale iznenada, primoravajući ga da rukom prelazi preko glave u pokušaju da se zaštiti. Posmatrao je put drveća gde su se ptice sklonile, očigledno zbunjen i uplašen. Iako niko nije ozbiljno povređen, incidenti su izazvali uznemirenje među građanima.

Napadi vrana nisu retkost u ovo doba godine. Stručnjaci objašnjavaju da ptice napadaju u blizini svojih gnezda kako bi zaštitile svoje mladunce. Prema informacijama sa snimka, jedno ptiče je ispalo iz gnezda, što je verovatno izazvalo agresivno ponašanje ptica. Tokom maja, mladunci vrana dobijaju perje i uče da lete, što često dovodi do toga da ispadnu iz gnezda, čime se povećava zaštitnički instinkt roditelja.

Vrane se najčešće gnezde na drveću, ali nije neuobičajeno da njihove gnezda budu i na dalekovodima i sličnim mestima. Građani se savetuju da budu oprezni prilikom prolaska kroz područja gde su uočene vrane i da izbegavaju prilaz gnezdima kako bi smanjili rizik od napada.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NishNocu (@nishnocu_oficijalni)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas