Početna » Nevreme povredilo životinje: Volonteri zbrinuli rode, sokola i mišare

Nevreme povredilo životinje: Volonteri zbrinuli rode, sokola i mišare

0

Nevreme i jake oluje koje su pogodile region prethodnih dana doneli su mnogo posla volonterima ZOO Planeta. Samo tokom jednog dana, volonteri su zbrinuli mladunče rode sa slomljenom nogom, povređene mišare, te sivog sokola iz centra Niša.

Jučerašnji dan bio je posebno izazovan za ljubitelje životinja koji neumorno spašavaju i neguju povređene divlje životinje. Tokom tog dana imali su šest intervencija, a broj povređenih životinja koje su pristigle bio je značajan.

„Mladunče rode sa polomljenom nogom zbrinuto je iz Tešice, jedan mišar sa prostrelnom ranom na krilu stigao nam je iz Kosjerića, drugi mišar sa povredama krila došao je iz okoline Ražnja, sivog sokola zbrinuli smo iz centra Niša, zmiju smo izvlačili iz automobila u Aleksincu, mladunče rode koje je ispalo iz gnezda vratili smo roditeljima,“ navode iz udruženja.

Foto: ZOO Planet

Olujni vetrovi, koji su zahvatili Tešicu, srušili su dva mladunčeta rode iz gnezda starog 25 godina. Jedno mladunče vraćeno je roditeljima bez povreda, dok je drugo polomilo nogu pri padu.

Volonteri ZOO Planeta ističu da je mladunče u iznemoglom i teškom stanju. Danas je planirana operacija kako bi se pokušalo spasiti njegovu nogu.

Ukoliko želite da podržite rad ZOO Planeta i pomognete zbrinutim životinjama u ZOO Kutku, možete donirati na račun Udruženja: 105-22423-78 ili putem PayPal-a: zooplanet.nis@gmail.com.

Vaša pomoć je dragocena za nastavak misije spašavanja i zaštite divljih životinja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas