Početna » “Niš, bermudski u kome kultura nestaje”. Održan još jedan protest zaposlenih u Dečijem kulturnom centru

“Niš, bermudski u kome kultura nestaje”. Održan još jedan protest zaposlenih u Dečijem kulturnom centru

0

Zaposleni u Dečijem kulturnom centru održali su sinoć još jedan protes ispred Gradske kuće na kojem su najavili da neće odustati od “odbrane” kulture i najavili sledeći za utorak 14. novembar u 14 sati, kada će ići i u protesnu šetnju. Oni su sa protesta poručili da Dečiji kulturni centar Niš ne sme da stane i zahvalili se svima na podršci.

“Niš, bermudski u kome kultura nestaje”, “Samo vas gledamo”, neke su od parola koje su nosili zaposleni koji između ostalog strepe i za svoj posao.

Oni se protive spajanju ove ustanove sa Odmaralištem “Divljana”. Zahtev zaposlenih je da se prema njihovim rečima sporna odluka povuče, i da se šifra delatnosti koja im omogućava da se bave svim kulturnim sadržajima ostane.

Da podsetimo, zaposleni su imali sastanak i sa gradonačelnicom Niša na kojem su dobili usmene garancije da neće ostati bez posla, kao i da će imati uvid u sva dešavanja vezana za ovu ustanovu. Njima nije to dovoljno već traže da Dečiji kulturni centar ostane ustanova na koju su Nišlije navikle, odnosno rasadnik talenata u oblasti kulture.

“Ne vidimo zašto bi deca Niša bila uskraćena za ustanovu kulture koja je rasadnik svih talenata. Nema nikakvog razloga da mi ne obavljamo našu delatnost, a ukoliko Divljana bude spojena trebalo bi da se ispoštuje naša šifra delatnosti, a da se ostale samo dodaju”, poručuju.

Foto: DKC

Podsetimo, Dečiji kulturni centar već je bio u zajednici sa Divljanom i posle decenije takvog funkcionisanja su se odvojili. Radnicima nije jasno zašto je sada donesena ovakva odluka i šta će biti sa 35-oro zaposlenih. Zato zahtevaju da se Odluka poništi i da Dečiji kulturni centar i dalje bude bez Divljane koja, tvrde zaposleni, posluje u gubitku i ima potpuno različitu šifru delatnosti. Sa borbom kažu neće stati, a na podršku su im pružile i nezadovoljne Nišlije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas