Početna » NIŠ OPEN 2024 U ZNAKU TENISERKE JAPANA I TENISERA SRBIJE

NIŠ OPEN 2024 U ZNAKU TENISERKE JAPANA I TENISERA SRBIJE

0

Međunarodni juniorski turnir Niš OPEN 2024 iz serije TENNIS EUROPE završen je tokom vikenda na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Radi se o kunkurenciji tenisera i teniserki do 16 godina. TAŽ je ponovo dobio visoke ocene za organizaciju turnira. Preko 100 tenisera i teniserki iz preko 20 zemalja bili su gosti našeg grada i Teniske akademije Živković.

Japanska teniserka Sakino Miyazawa je osvojila šampionsku titulu u konkurenciji juniorki. Ona je u finalu bila bolja sa 2:1 (6/4, 1/6, 7/5) od Valerie Garnevske iz Bugarske. U konkurenciji juniora, titula je završila u rukama Marka Šavije, tenisera iz Srbije. On je u finalu savladao hrvatskog tenisera Mateja Kukrika sa 2:0 (6/0, 6/4).

Na turniru su igrani i mečevi u dubl konkurenciji. Šampionke dubla su par Mia Batez (Švedska)/Nikol Marentes Melnikova (Španija). One su bile bolje od para Lara Miličić (Srbija)/Melitina Kotlyarova (Rusija) sa 2:0 (6/3, 7/5). Šampioni dubla su par Andrija Dragićević (Srbija)/Relja Hubert (Srbija). Oni su rezultatom 2:1 (4/6, 7/6, 10/2) su savladali par Sergey Artemev (Rusija)/Mihajlo Radman (Srbija).

Paralelno sa ovim turnirom igrao se međunarodni seniorski turnir iz serije ITF u Kuršumlijskoj banji. Nagradni fond je bio 15.000$. Niška teniserka Anja Stanković (TAŽ) je ponovo igrala finale singla, ali sada je morala da se zadovolji vicešampionskim priznanjem. Ovaj rezultat je Anju još više približio listi od 500 najboljih igračica sveta (WTA).

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas