Početna » Niški gimnastičari ponovo šampioni Srbije

Niški gimnastičari ponovo šampioni Srbije

0
Seniori Gimnastičkog kluba „Niš“ ponovo su osvojili šampionat Srbije u apsolutnoj konkurenciji i odbranili titulu ekipnog šampiona Srbije. Šampionsku ekipu čine Dušan Đorđević, mladi Aleksandar Miljković i Petar Veličković. Oni su ubedljivo iza sebe ostavili ekipe „Vojvodine” i „Partizana” iz Kostolca.

GK „Niš” je briljirao na parteru i preskoku, pa su sa osvojenih 203,400 ubedljivo bili prvi ispred gimnastičara „Vojvodine“, koji su sakupili 189,150 bodova. Treće mesto je pripalo „Partizanu” iz Kostolca.

„Veoma smo zadovoljni postignutim razultatom jer smo dokazali da smo i dalje najbolji, iako je naš najistaknutiji gimnastičar, veteran Miloš Paunović, prestao da se takmiči. Teret njegovog odlaska preuzeo je najmlađi član tima, Aleksandar Miljković, koji je sakupio dovoljno bodova da zadržimo ekipnu titulu“, rekao je Saša Veličković, šef stručnog štaba GK „Niš” u izjavi za portal Sport Juga.

U pojedinačnoj konkurenciji, Nišlijama su pripale i četiri šampionske titule u pojedinačnim disciplinama. Zanimljivo je da se na parteru Dušan Đorđević i Petar Veličković podelili prvo mesto. Na konju sa hvataljkama Petar je osvojio prvo mesto, a Dušan treće.

Međutim, Dušan Đorđević je prvim mestom u disciplini konj sa hvataljkama osvojio još jedno zlato. U pojedinačnoj konkurenciji u višeboju Dušan Đorđević je osvojio drugo mesto, a Petar Veličković treće.

Ovakvi rezultati niških gimnastičara govore da je i te kako potrebna dvorana za ovaj sport. Gradonačelnica Niša je nedavno najavila da Grad ima u planu izgradnju gimnastičarskog centra, međutim, kada će do toga doći neizvesno je u ovom trenutku.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas