Početna » Niški pisac, u čijim je delima u središtu život na Jugu Srbije, na Sajmu knjiga u Beogradu

Niški pisac, u čijim je delima u središtu život na Jugu Srbije, na Sajmu knjiga u Beogradu

0
Niški pisac, Vladimir Vučković danas je na Sajmu knjiga u Beogradu potpisivao svoja dela na štandu Službenog glasnika. Ova ugledna izdavačka kuća objavila je tri romana Vladimira Vučkovića – ‘Vrana u paunovom perju’, ‘Srodne duše’ i ‘Hromi’.

Poslednja (2022) je objavljena Zbirka priča – ‘Priče o promašenom vremenu’.

Pored toga, Vučković je u izdanju ‘Medivest KT’ iz Niša objavio dve zbirke priča – ‘Niške priče’ i ‘Zaplanjske priče’, kao i dve zbirke pesama ‘Izraz duše’ i ‘Crni zagrljaj’.

U središtu njegovog stvaralaštva je život na jugu Srbije.

“Stara i Južna Srbija je suština Balkana, gde je srodnost duša drugačija, punija i životvornija. To je prostor u kome čak i promašeno vreme ima smisla”, rekao je Vučković.

Pisac je istakao da pitanje smisla života svi vole da postavljaju, ali je malo pravih odgovora. Ranije je govorio i da je Niš, a i ceo Jug pomalo omalovažavan i potcenjivan, marginalizovan u kulturnom smislu od strane ostalih srpskih krajeva. Zato je pred piscima koji tematizuju život na Jugu Srbije zahtevan zadatak da kroz svoje pripovedanje upoznaju široku publiku sa neistraženim dubinama južnjačkog duha.

Sajam knjiga traje do 29. oktobra učestvovaće više od 400 direktnih i skoro isto toliko indirektnih izlagača iz zemlje i inostranstva.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas