Početna » Niški socijalisti se zbog “Draže” odriču svog poslanika

Niški socijalisti se zbog “Draže” odriču svog poslanika

0
Niški socijalisti su se ogradili od narodnog poslanika sa liste Socijalističke partije Srbije i predsednika organizacije “Naša Drina”, koji je iniccirao otvaranje spomen sobe i otkrivanje spomenika, kako su rekli, četničkom komandantu Dragoljubu Mihajloviću.

 

“Jasno i čvrsto se ogradjujemo i distanciramo od ovog događaja kao i svih izjava koje je na tom dogadjaju izrekao poslanik iz naših redova”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik GrO SPS Niš prof.dr Igor Novaković.

U saopštenju se dodaje da socijalisti nedvosmisleno neguju tradiciju i sećanja na narodnooslobodilačku borbu, na očuvanju lika i junačkih dela članova partizanskog pokreta, naših narodnih heroja i svih onih koji su učestvovali u NOB – u, i dali doprinos borbi protiv fašizma.

“Nikada nećemo dozvoliti prekrajanje istorije i udaljiti se od partijskih postulata, ma od koga takvi pokušaji dolazili. U potpunosti podržavamo ideologiju Socijalisticke partije Srbije, njeno rukovodstvo i svog predsedika Ivicu Dačića. Živela Srbija !!!”, zaključuju socijalisti u saopštenju dostavljenom medijima.

Da podsetimo, generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću otkriven je spomenik i otvoren muzej u Bregalničkoj ulici u Beogradu, na mestu porodične kuće u kojoj je Mihailović živeo od 1931. godine do početka rata.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas