Početna » Niški SPS obeležio slavu: „Mi nismo ni komunisti, ni nacionalisti, mi smo socijalisti i patriote“

Niški SPS obeležio slavu: „Mi nismo ni komunisti, ni nacionalisti, mi smo socijalisti i patriote“

0
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava slavu Sveti Jovan Zlatousti, koju slavi i niški Gradski odbor Socijalističke partije Srbije. Prvi čovek niškog SPS-a Igor Novaković kaže da nije ništa čudno što oni slave slavu, jer nisu komunisti, dok je Novica Tončev poslao poruku da je najbolje da premijer bude Ivica Dačić, a predsednik Vučić.

Igor Novaković se čudi što se mnogi iznenađuju što niški SPS slavi slavu. „Mi nismo ni komunisti, ni nacionalisti, mi smo socijalisti i patriote“, odgovara Novaković i nastavlja:

„Blagoslov za slavu Sveti Jovan Zlatousti dao je blagopočivši vladika niški i patrijarh Irinej. I on je odlučio da nama slava bude Sveti Jovan Zlatousti, koji je u narodu poznat kao veliki prosvetitelj i jedan od svetaca koji su najviše pomagali siromašnima. Zbog njegovog dobrog oratorstva su ga nazvali i Zlatousti“, poručio je Igor Novaković.

On je rekao i da je Irinej lično predložio da slave Jovana Zlatoustog, jer su oni partija časnih i obrazovanih ljudi. Dodao je i da je tadašnji vladika Irinej rekao da je ova slava najpogodnija, zato što pomažu siromašnima.

Koordinator SPS-a zadužen za jugoistočnu Srbiju Novica Tončev, takođe je prisustvovao obeležavanju slave i sečenju kolača. One je rekao da neće govoriti o politici, jer je u pitanju slava, ali je poslao poruku da je najbolje za Srbiju da Ivica Dačić bude premijer, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Poruka nas socijalista je da je ideja Socijalističke partije da socijalna pravda nije zastarela ideja. Ako nudimo besplatno školstvo, zdravstvo i besplatne udžbenike za sve, ne samo za Beograd, to je budućnost naše zemlje, a ne, što bi neki rekli, prošlost. Poručio bih građanima da podrže našu partiju, a to je partija budućnosti, socijalne pravde, i opstanka naše zemlje. Najbolje je za Srbiju da Dačić bude premijer, a predsednik Aleksandar Vučić“, poručio je Tončev.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas