Početna » Niški upravnici najbolje sarađuju sa “Toplanom”. Nekome je toplo u stanu, nekome hladno, to su primedbe. Bitno da većih kvarova nema

Niški upravnici najbolje sarađuju sa “Toplanom”. Nekome je toplo u stanu, nekome hladno, to su primedbe. Bitno da većih kvarova nema

0
Predstavnici JKP „Gradska toplana“ i profesionalni  upravnici zgrada sastali su se danas,  analizirali dosadašnju saradnju i razmatrali šta se može popraviti. Ali, kako obe strane kažu, nema mesta popravljanju, jer je saradnja na odličnom nivou.

Direktor „Toplane“ Predrag Milačić kaže da je nakon rešavanja standardnih problema na početku grejne sezone, postignuta dnevna ažurnost rešavanja problema.

Predrag Milačić, direktor JKP “Gradska toplana”

„Glavne teme saradnje upravnika stambenih zajednica i nas u „Toplani“ su regulacije grejanja u stambenim zgradama u smislu nalaženja optimuma, da bude dovoljno toplo u stanovima, a da računi budu što manji, da potrošnja ne bude prevelika“, naveo je direktor „Toplane“ Predrag Milačić.

Komunikacija sa stanarima je olakšana zahvaljujući reonskm kontrolorima. Rade se i analize, pre svega stanova na kritičnim tačkama, poput prizemlja, potkrovlja i stanova na neosunčanoj strani zgrade, na osnovu kojih se i prilagođava temperatura. Direktor ovog javnog preduzeća je zaključio da je saradnja sa profesionalnim upravnicima izuzetno dobra iz razloga što su oni prošli obuku u Privrednoj komori i što se profesionalno ovim bave.

I upravnici zgrada pohvalili su ovu saradnju.

Peđa Dimitrijević, upravnik zgrade

„Saradnja je po mom iskustvu na visokom nivou, a verujem da i moje kolege dele isto mišljenje. Zaprvavo sa Toplanom je na najboljem nivou u odnosu na sva druga javna preduzeća. Imaju reonske majstore, koji sa nama kontaktiraju, uvek su raspoložni da saslušaju naše probleme, vrlo brzo rešavaju, tako da nemam nikakvih zamerki“, rekao je Peđa Dimitrijević, profesionalni upravnik zgrada.

Pohvalio je poduhvat „Toplane“ da uvede automatizaciju u podstanicama, uz čiju pomoć će temperatura biti automatski regulisana u skladu sa spoljnom temperaturom, što bi trebalo da odgovara najvećem broju stanara.

Aleksandar Milićević, direktor RKP Niš

Direktor Regionalne privredne komore u Nišu Aleksandar Milićević najavljuje da će novi Zakon doneti i nove obaveze upravnika, ali će takođe i neke stvari relaksirati. Novim zakonom će biti regulisane osnove ponašanja stambenih jedinica u smislu zaštite životne sredine i bezbednosti ljudi od povreda, dodao je Milićević.

U Privrednoj komori je obučeno oko 100 profesionalnih upravnika zgrada u Nišu, ali se taj broj stalno menja, kaže direktor Regionalne privredne komore.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas