Početna » Niški vodovod spremio ekipe za intervencije u slučaju ekstremnih padavina

Niški vodovod spremio ekipe za intervencije u slučaju ekstremnih padavina

0

Zbog velike količine padavina najavljenih za popodnevne sate na teritoriji cele zemlje, Služba održavanja kanalizacione mreže JKP “Naissus” Niš je u stanju povećane pripravnosti.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas se očekuje nevreme sa jakom kišom, koja bi u kratkom vremenskom periodu mogla doneti velike količine padavina. Iako je kanalizaciona mreža na teritoriji grada prohodna, a slivnici očišćeni, predviđena količina padavina, koja je ekvivalentna mesečnim prosečnim vrednostima, može na pojedinim lokacijama uzrokovati zadržavanje vode na ulicama i saobraćajnicama.

JKP “Naissus” je saopštio da su njihove ekipe, opremljene specijalnim vozilima, spremne da u slučaju velike količine padavina odmah izađu na teren kako bi saobraćajnice u najkraćem roku bile prohodne.

“Ekipe će odmah sa početkom nevremena izaći na teren i intervenisaće kako bi se omogućilo brže oticanje vode i ulice što pre vratile u redovno funkcionalno stanje”, istakli su iz JKP “Naissus”.

Pored redovnih ekipa, angažovane su i vanredne ekipe koje će vršiti intervencije na kritičnim tačkama u gradu: u Zetskoj ulici, na Bulevaru Nemanjića, kod kružnog toka u ulici Vojvode Mišića, tržnom centru “Zona”, u ulici Somborski bulevar, u Čairu, na Panteleju, naselju Ratko Jović, Brzom Brodu, Ledenoj steni, Bubanjskoj dolini i nekim ulicama na Paliluli, poput Zdravke Vučković i Vase Čarapića.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas