Početna » Nišlija inovirao vozilo. Pokupio pozitivne komentare u Dubaiju, pa izložio svoj tricikl i u rodnom gradu (FOTO+VIDEO)

Nišlija inovirao vozilo. Pokupio pozitivne komentare u Dubaiju, pa izložio svoj tricikl i u rodnom gradu (FOTO+VIDEO)

0
Petar Popović, Nišlijama je poznat kao osnivač USB grupe koja je raznim veštinama i akrobacijama građane ostavljala bez daha, sada nas je na Sajmu automobila u Nišu ponovo iznenadio. Ovog puta izložio je jedno vozilo, koje je sam inovirao. Radi se o solarnom triciklu Aer Roll, koji bi trebalo da bude mala alternativa automobilu za vožnju na kratke distance.

Za svoj tricikl kaže da je poseban jer je kompletno rađen ručno.

“Svaki deo je rađen ručno i sve je urađeno u Srbiji. Razlikuje se od onih koji se već proizvode i u tome što mali broj njih ima pogon za solarno punjenje. Ovaj tricikl je kompletno zatvoren, što takođe nije slučaj sa ostalima. On može i da se zaključa, ima prtljažni prostor za drugu osobu”, otkriva Petar Niškim Vestima.

Ističe da se radi o prototipu koji je urađen pre nekih godinu dana. Projekat nije zaživeo jer nije dovoljno pažnje posvećivao njemu zbog ličnih obaveza, živeo je u inostranstvu. Sada je ovde upravo sa ciljem da oživi Aj rol kao projekat, jer vidi veoma veliki potencijal u njemu. Otkriva da i ovaj njegov izum ima veze sa njegovim karakterom.

“Pokret je bila motivacija, odnosno da olakšam ljudima da se kreću kroz urbanu sredinu na ekološki način. Imate male benefita automobila, sa puno benefita bicikle i naravno obnovljive izvore energije”, istakao je Petar Popović.

Probao je da uradi seriju od šest komada. Trebalo mu je kaže blizu godinu dana da razvije projekat.

“Probali smo sve karakteristike da izmislimo i odradimo na naš način. Nekih godinu dana smo radili. Za sada je sve bazirano na ručnoj proizvodnji, a ukoliko bude interesovanja u budućnosti možda i automatizujemo proizvodnju”, dodao je.

Ovaj tricikl je svoje veliko prvo predstavljanje imao na EXPO Dubaiju 2021. godine. Proizvod Nišlije bio je izložen dva meseca i prema njegovim rečima dobio je vema pozitivne kritike od ljudi širom sveta.

Foto: GJ

Tricikl možete da pogledate i na Sajmu automobila u Nišu i nemojte da se iznenadite ukoliko njegov vlasnik izvede neku vratolomiju, to mu je u krvi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas