Početna » Nišlija Jovan Marjanović budućnost MMA sporta (VIDEO)

Nišlija Jovan Marjanović budućnost MMA sporta (VIDEO)

0
Nišlija Jovan Marjanović se MMA sportom bavi tek šest godina i već sada osvaja MMA svet. Njegov poslednji meč sa iskusnim Hrvatom Ivicom Truščenkom zapažen je, a mladog Nišliju mediji su opisali kao Wonder boy (čudo od dečaka). Pobedio ga je u drugoj rundi.

U meč je ušao kao favorit protiv jednog od najiskusnijeg borca u ovom sportu. Upotrebio je u ringu svu taktiku koju je dogovorio sa trenerom i rezultat nije izostao. Tako je mladi Nišlija postao zvezda svih evropskih medija, a posebno je interesantno to da u žaru borbe nije ni sudiju primetio, pa je i on dobio nekoliko udaraca.

Jovan Marjanović, MMA klub “Radnički” Niš

“Nisam video da sudija prilazi meni sa leđa da prekine borbu. U MMA sportu kada protivnik sedne na pod, borba se nastavlja u parteru. Nisam znao da je to nokaut, mislio sam da je to deo njegovog plana da nastavimo borbu u parter”, kazao je Jovan Glasu juga.

Kaže da je izabrao ovaj sport kao tinejdžer, a motiv mu je bio drugačiji. Želeo je da savlada neku veštinu kako bi se na ulici odbranio od mogućih izazova.

“Rodila se ljubav prema MMA sprortu, a pogotovo kasnije kada sam počeo da se bavim profestionalno pa je došla i medijska pažnja. Sve mi to prija”, istakao je Marjanović.

Ovaj mladi sportista kaže da je MMA veoma popularan, posebno kod mlađe populacije, dok se oni stariji, priznaje, ipak drže boksa i kik boksa. Objašnjava da je razlika između ovih sportova u tome što su u boksu dozvoljeni udarci rukama, u kik boksu rukama i nogama dok u MMA imamo slobodnu borbu pa je i atraktivnija za gledanje. I Jovanov trener Aleksandar Stojičić iz MMA kluba Radnički, kaže da je ovaj sport dosta zastupljen.

Aleksandar Stojičić, glavni trener

“Jovan je doneo veliku pobedu u naš grad, a to nam dosta znači za popularizaciju ovog sporta na jugu Srbije. MMA kao sport raste, mi smo imali prilike da vidimo da je u Beogradu MMA savez bio domaćin prvog Prvenstva u Evropi. Učestvovalo je preko 500 takmičara iz 56 zemalja. Veliki broj poznatih svetskih imena je došlo u Srbiju. To nama mnogo znači, jer svi borci sa Balkana mogu da dosanjaju svoje snove. Joca je postao velika zvezda u celoj Evropi, sada svi mediji u Evropi, u Hrvatskoj, pišu o Jovanu Marjanoviću, ja kao trener i mi kao ceo jedan tim dobijamo mnoge ponude od svetskih organizacija za njegovo učešće”, rekao je Stojičić.

Ponude za mečeve su tu, ali je prema oceni njegovog tima sada potrebno dosta rada kako bi se opravdao ovaj veliki uspeh. Jovanov uspeh je veći jer ga je on prema rečima klubskog druga, ostvario iz srca.

Predrag Stefanović

“Jovan Marjanović je pre svega moj prijatelj, ja na njega gledam kao na mlađeg brata. On je pre svega dobar čovek, fenomenalan sportista i nije slučajno što je postigao ovaj uspeh, jer je uložio puno truda, rada, odricanja”, iskren je Predrag Stefanović.

MMA se u posljednjih dvadeset godina razvio do te mere da je trenutno najbrže rastući sport na svetu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas