Početna » Nišlija osuđen za ubistvo kuma: Svađa oko kopiranja Harli Dejvidsona eskalirala u tragediju

Nišlija osuđen za ubistvo kuma: Svađa oko kopiranja Harli Dejvidsona eskalirala u tragediju

0

Miodrag Musić (41) iz Niša osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubistva kuma Aleksandra Dragišića (46). Vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato u kaznu, dok je njegov otac Goran Musić (62), optužen za saizvršilaštvo, oslobođen usled nedostatka dokaza. Presudu je danas izreklo veće Višeg suda u Nišu, na čelu sa sudijom Aleksandrom Mojašević Krstić.

Zločin se dogodio 1. marta 2023. godine u iznajmljenoj sobi u suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika, gde su sva trojica muškaraca živela kao podstanari. Prema optužnici, ubistvu je prethodila rasprava oko toga da li Kinezi mogu da kopiraju motocikl Harli Dejvidson. Tokom svađe, Miodrag je pesnicom udario kuma Aleksandra u glavu, a zatim ga ubo kuhinjskim nožem nakon što ga je ovaj opsovao.

Miodrag i Goran su pred Višim sudom negirali krivicu. Miodrag je tvrdio da nije bio u kući u vreme zločina, dok je Goran naveo da je pokušao da spreči sukob, ali bez uspeha. Prema Goranovom iskazu, svađa je počela kada je Aleksandar tvrdio da Kinezi ne mogu da naprave kopiju Harli Dejvidsona, dok je Miodrag tvrdio suprotno. Sukob je eskalirao nakon psovke, kada je Aleksandar opsovao Miodraga, što je ovaj shvatio kao uvredu upućenu njegovoj ćerki.

U završnoj reči, Viši javni tužilac Lidija Simović zatražila je najmanje 10 godina zatvora za Miodraga i najmanje 9 godina za Gorana. Odbrana je tražila oslobađajuće presude, ističući da optužnica nije zasnovana na pouzdanim dokazima. Advokat Stanimir Đurić, Miodragov branilac, tvrdio je da tužilaštvo nema dokaze o dogovoru između Miodraga i Gorana, dok je advokat Mihajlo Đurić, Goranov branilac, istakao da njegov klijent nije imao nameru da podrži zločin i da je pokušao da pomogne žrtvi.

Miodrag je u završnoj reči negirao krivicu, tvrdeći da nije nasilan čovek i da nije počinio ubistvo. Goran je takođe negirao krivicu, navodeći da nije mogao da spreči zločin i da je pokušao da pomogne kumu nakon što ga je Miodrag ubo.

Ova presuda nije pravosnažna, te se očekuje žalba odbrane na ovu odluku Višeg suda u Nišu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas