Početna » Nišlija Stefan Stanojević jedan od predstavnika Srbije na Svetskom prvenstvu u karateu

Nišlija Stefan Stanojević jedan od predstavnika Srbije na Svetskom prvenstvu u karateu

0
Stefan Stanojević, član KK „Niš“, jedini je predstavnik našeg Grada na Prvenstvu sveta u karateu za seniore (najjača WKF federacija), koje je juče počelo i trajaće do nedelje 29. oktobra, a održava se u prestonici Mađarske, u Budimpešti.

Stanojević nastupa u borbama u lakoj kategoriji, do 60 kilograma. U prvom kolu protivnik mu je Tajlanđanin Muektong, a ako pobedi ide na sedmog nosioca Brazilca Daglasa Brosa, jednog od najboljih na svetu u toj kategoriji, bivšeg svetskog prvaga i višestrukog osvajača svetskih i kontinentalnih prvenstava.

“Konkurencija je zaista žestoka, a u Stefanovoj kategoriji je prijavljeno 74 takmičara. Ukupno će učestvovati 1.100 takmičara iz 112 zemalja”, saopštili su.

Dvadesetogodišnji Stefan Stanojević je do sada bio prvak Srbije u svim uzrasnim kategorijama, pobednik Kupa Srbije, izgubio je direktni meč za treće mesto pre par godina i osvojio 5. mesto na Prvenstvu Evrope za juniore, zatim 7. mesto na Balkanskom prvenstvu za seniore sada na Kipru, ekipnu bronzu na Balkanskom prvenstvu za mlađe seniore itd.

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati ukupno 17 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji. Povratak karatista reprezentacije Srbije je predviđen za nedelju, nadamo se sa medaljama oko vrata.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas