Početna » Nišlije će Novu godinu dočekati sa Bobanom Zdravkovićem, Viki Miljković i Ribljom čorbom

Nišlije će Novu godinu dočekati sa Bobanom Zdravkovićem, Viki Miljković i Ribljom čorbom

0
Za doček Nove godine na glavnom gradskom trgu u Nišu nastupiće Nišlije Boban Zdravković i Violeta Viki Miljković. Ove godine je novina da će biti održan i koncert uoči dočeka, tačnije 30. decembra. Tada će u Nišu nastupiti „Riblja čorba“, potvrdila je većnica za kulturu Adriana Anastasov.

Ona je istakla da su čelnici Grada iz razgovora sa građanima zaključili da Nišlije najviše vole domaće snage za doček Nove godine.

Adriana Anastasov, gradska većnica za kulturu i turizam

„Ove godine u gradu je bilo mnogo koncerata, i klasične muzike, bilo je i pop i folk izvođača i svi koncerti su bili prepuni. O ukusima ne treba suditi. Ako govorimo o ukusima, imamo za sve Nišlije, 30. imamo „Riblju čorbu“, a 31. imamo Bobana Zdravkovića i Violetu Miljković. Iz razgovora sa sugrađanima zaključeno da je bolje da nastupaju Nišlije, prošle godine smo imali domaći bend „Crne mambe“, navela je većnica.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je dodala da će novogodišnji nastupi sa pratećim sadržajem, poput obezbeđenja, vatrometa i bine, koštati Nišlije 10.900.000 dinara. Koncerte organizuje Niški kulturni centar.

U petak 1. decembra JKP „Parking servis“ kreće sa postavljanjem novogodišnje rasvete i dekoracije u gradu, a kompletno ukrašavanje grada će biti gotovo za dve nedelje.

Istog dana će Turistička organizacija Niša objaviti detaljan kalendar novogodišnjih događaja u gradu. Od 26. decembra do 2. januara će biti celodnevne novogodišnje aktivnosti u centru grada, u organizaciji ustanova kulture i udruženja.

Grad Niš ove godine nije kupovao novu dekoraciju, ali ona će biti bogatija zahvaljujući donacijama.

Većnica za kulturu i turizam je uverena da će broj turista tokom novogodišnjih praznika biće veći u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo oko 10.000.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas